Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σταματήστε το γκριζάρισμα των μαλλιών

Για τα γκρίζα μαλλιά φταίει η κληρονομικότητα (άτιμα γονίδια)
Είδες τις πρώτες γκρίζες τρίχες στα μαλλιά σου και φρίκαρες; 
Πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι ριζικές λύσεις, όπως το κούρεμα γουλί, σου έχουμε φυσικά tips για να σταματήσεις το γκριζάρισμα ή, έστω, να το κάνεις με στυλ!
Είτε είσαι άνδρας, είτε γυναίκα, θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι τα γκρι μαλλιά δεν μπορούν να εξαφανιστούν εντελώς.
Μπορούν όμως να προληφθούν και να περιοριστούν.
Βασικοί παράγοντες για τα γκρίζα μαλλιά είναι η κληρονομικότητα (άτιμα γονίδια), το κάπνισμα (από μισό έως ένα πακέτο την ημέρα συμβάλλει στη γκρίζα κόμη, λένε οι έρευνες) και το άγχος.
Πώς να προλάβεις τα γκρίζα μαλλιά

1. Μαύρο Τσάι
Το μαύρο τσάι με λίγες δόσεις αλάτι θεωρείται ότι προλαμβάνει το γκριζάρισμα των μαλλιών, τα οποία θα πρέπει να λούσεις με αυτό το μείγμα. Όσοι το δοκίμασαν, λένε ότι κάνει τις γκρι τρίχες ακόμα πιο ανοιχτές, σε σημείο που... εξαφανίζονται μέσα στα υπόλοιπα μαλλιά.

2. Φύλλα Κάρυ και Έλαιο Αμυγδάλου
Βράσε ίση ποσότητα φύλλων κάρυ και ελαίου αμυγδάλου. Μόλις κρυώσει λίγο, άπλωσέ το στο κεφάλι σου και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Ξέβγαλε το κεφάλι σου καλά με χλιαρό νερό.

3. Λάδι Καρύδας και Λεμόνι
Ανακάτεψε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας με μερικές σταγόνες λεμόνι. Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου με απαλές κινήσεις, άφησέ το για 10 λεπτά και ξέπλυνες με άφθονο νερό και ενυδατικό σαμπουάν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: το να καλύψεις τα λευκά με βαφή ή σπρέι, κάθε άλλο παρά λύση είναι, ειδικά αν είσαι άνδρας. Και στις γυναίκες, όμως, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αντί για ένα ωραίο γκρι... η κουπ γίνεται μωβ ή μπλε ηλεκτρίκ! Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα για να κάνεις γκρίζα όλα τα μαλλιά σου, οπότε, αν το πάρεις απόφαση, χρησιμοποίησε κάποιο από αυτά!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια