Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η τραγωδία του Ολλανδού πρίγκιπα Johan Friso

Ο περασμένος χειμώνας ήταν βαρύς και θλιβερός για τη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας.
Ο πρίγκιπας Γιόχαν Φρίζο, ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Βεατρίκης, καταπλακώθηκε από μια χιονοστιβάδα, την ώρα που έκανε σκι με φίλους του στο Λεχ του Τιρόλου. 
Για 23 ολόκληρα λεπτά έμεινε θαμμένος κάτω από 40 εκατοστά χιονιού, η έλλειψη οξυγόνου του....
προκάλεσε καρδιακή ανακοπή και ο εγκέφαλός του υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες.
Σήμερα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε βαθύ κώμα, σε νοσοκομείο του Λονδίνου.
Η σύζυγός του Μαμπέλ και η μητέρα του ξαγρυπνούν στο πλευρό του, οι γιατροί όμως δεν είναι αισιόδοξοι για την κατάστασή του.
Το δράμα του οίκου της Οράγγης Νασάου επανέφερε με τραγιό τρόπο στο προσκήνιο τις συζητήσεις περί ευθανασίας στις Κάτω Χώρες.

"Είναι αμφίβολο αν ο πρίγκιπας θα έχει ποτέ ξανά μια κανονική ζωή. Αν είχε σταλεί σε ολλανδικό νοσοκομείο, οι γιατροί θα μπορούσαν πιθανότατα να σβήσουν τα μηχανήματα που τον κρατάνε στη ζωή", δήλωσε πρόσφατα η γερουσιαστής Ελίν Ντιπουί, και δίχασε την Ολλανδία, μια χώρα ανεκτική στην ευθανασία.
Το 2006 η Βουλή υπερψήφισε νομοσχέδιο που επιτρέπει τον τερματισμό της ζωής ενός ασθενούς από το γιατρό του, υπό τους όρους ότι η ασθένειά του είναι ανίατη, ότι έχει σώας τας φρένας και ότι υποφέρει από αφόρητους πόνους.

Στην περίπτωση του Ολλανδού πρίγκιπα το μόνο σίγουρο είναι ότι η οικογένειά του τον θέλει πίσω στην πατρίδα.
Αν φύγει από τη ζωή, θα δούμε σκηνές συναισθηματικά φορτισμένες που θα θυμίσουν το τέλος της πριγκίπισσας Νταϊάνα στη Βρετανία λένε οι αναλυτές.
Και αυτό γιατί ο Φρίζο είναι πολύ αγαπητός στη χώρα, ίσως επειδή επέλεξε το γάμο...αντί του θρόνου.

Το 2004 παραιτήθηκε των δικαιωμάτων του στη διαδοχή για να ενώσει τη ζωή του με την αγαπημενη του. Η πριγκίπισσα Μαμπέλ Βίσε Σμίτ δεν πήρε ποτέ την έγκριση της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου - όπως επιτάσσει η νομοθεσία - επειδή διατηρούσε στο παρελθόν σχέση με άνθρωπο του οργανωμένου εγκλήματος.
Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, ο πρίγκιπας εργαζόταν για μια εταιρία εμπλουτισμού ουρανίου την περίοδο του ατυχήματος και ζούσε ευτυχισμένος με τη σύζυγό και τις δύο κόρες του.
"Ε.Τ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια