Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΚΑΡΠΑΘΟΣ / KARPATHOS

 
Κάρπαθος είναι το νοτιότερο από τα νησιά των Δωδεκανήσων, βρίσκεται στα μισά του δρόμου ανάμεσα στην Κρήτη και τη Ρόδο.
Είναι ένα ορεινό νησί, περίπου 75 χιλιόμετρα μήκος και 15 πλάτος.
Το υψηλότερο βουνό της, Καλή Λίμνη, βρίσκεται σε ύψος 1.215 μέτρων και είναι η υψηλότερη κορυφή όλης της Δωδεκανήσου, ακόμα και το καλοκαίρι μπορείτε να βρείτε συχνά χιόνι.
Σε όλο το νησί υπάρχουν 12 χωριά, και συνολικά 8.000 κατοίκους.
Το νησί σαρώνεται από τον άνεμο που φυσάει συχνά ορμητικός και, για αυτό το χαρακτηριστικό, εξελέγη ως μια ιδανική ψυχαγωγία για τους surfers.
Χαρακτηριστικό του νησιού είναι οι φορεσιές που ακόμα και σήμερα οι γυναίκες ειδικά εκείνες που ζουν στο χωριό της Ολύμπου φορούν για να εργασίες τους.
Οι παραλίες Κάρπαθου είναι πολύ διαφορετικές ανάλογα με το αν βρίσκονται στην νότια η την βόρεια πλευρά τον νησιού.
Τα νερά είναι κρυστάλλινα και η θάλασσα πολύ καθαρή.
Είναι πλούσια η θαλάσσια πανίδα και είναι δυνατόν να δείτε την μεσογειακή φώκια η να δείτε την φωλιά των θαλάσσιων χελωνών.
Ευρισκόμενη μεταξύ της Αφρικής και της Ευρώπης το νησί έχει επιλεχτεί από ένα πλήθος αποδημητικών πουλιών που κάνουν στάση στα δάση η στους βάλτους για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους πριν από το ταξίδι προς τις Σκανδιναβικές χάρες.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν πολλά παραδοσιακά πανηγύρια και χοροί όπου συμμετέχουν νέοι και ηλικιωμένοι δίνοντας ένα μείγμα από χρώματα και φωνές που δεν πρέπει να χάσετε.
Για όσους προτιμούν να δοκιμάσουν άλλα είδη ψυχαγωγίας στην πρωτεύουσα Πηγάδια, υπάρχουν πολλά μπαρ και ντισκοτέκ.
Υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια και ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά πιάτα που παρασκευάζονται σύμφωνα με την τοπική κουζίνα. Οι περίφημες «μακαρούνες» που σερβίρονται στον Όλυμπο, και συνοδεύονται το με ντόπιο βούτυρο, το κρεμμύδι και το τριμμένο τυρί πρόβειο, ή τον "μπακλαβά" καρπαθικο, o οποίος γαρνίρετε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και καρύδια και στη συνέχεια πνίγεται σε σιρόπι από μέλι.
Η θερμοκρασία το καλοκαίρι κυμαίνεται μεταξύ 28 ° και 38 ° τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, αλλά μετριάζεται από τον άνεμο. Θα σας συμβουλεύομαι να μην εκτίθεστε πολύ στον ήλιο προκειμένου να αποφύγετε ηλιακό έγκαυμα.
Για όσους αγαπούν τα τοπικά φεστιβάλ φολκλόρ συνιστούμε αυτό στις 15 Αυγούστου προς τιμήν της Παναγίας που πραγματοποιείτε στις Μενετές και Απέρι, το πανηγύρι της Κυράς Παναγίας στις 23 Αυγούστου, η γιορτή του Αγίου Ιωάννη 28 Αυγούστου στη Βρουκούντα και το φεστιβάλ κρασιού στη Lasto κατά το μήνα Αύγουστο.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Δήμος της Καρπάθου διοργανώνει επίσης διάφορες βραδιές με παραστάσεις χορού, μουσικής και θεάτρου που είναι ένα ευχάριστo διάλειμμα στη ζέστη του καλοκαιριού.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια