ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ☜♥☞☜♥☞☜♥☞

Σημερινή πρόταση λοιπόν είναι μια πίττα εύκολη ( as usuall) αλλά πεντανόστιμη! Μπορείτε να την ενισχύσετε σε γεύση αν θέλετε, προσθέτοντας φέτα, βασιλικό, πιπεριά ή ότι άλλο θέλετε. Εγώ την ετοίμασα όπως ακριβώς είναι η πρωτότυπη συνταγή και ενώ δεν το περίμενα, ενθουσιάστηκα όπως και ο ¨βοηθός¨μου:-)

ΥΛΙΚΑ
για το φύλλο (ή έτοιμα φύλλα κρούστας)
700gr αλεύρι γοχ
1 ποτήρι νερό ( ίσως και λίγο παραπάνω)
1κτ. γλ. αλάτι
2-3 κτ.σπ. ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
κορν φλαουρ ( για το άνοιγμα των φύλλων)

ΥΛΙΚΑ για την γέμιση
7-8 ντομάτες μεγάλες ώριμες ντομάτες
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
ελαιόλαδο
1 κτ. γλ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα το φύλλο.
Αν έχετε αγοράσει έτοιμο φύλλο κρούστας......παρακαλώ περιμένετε στο ακουστικό σας!!
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα.
Αλατίζουμε και ρίχνουμε το ξύδι και το νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι μας να είναι μαλακό αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Το πετυχαίνουμε αυτό ρίχνοντας λίγο περισσότερο νερό ή λίγο περισσότερο αλεύρι, αναλόγως.
Προς το τέλος ρίχνουμε και το ελαιόλαδο.
 Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο να ξεκουραστεί για όσο θα ασχολούμαστε με την ντοματοκατάσταση!
Ζεματάμε τις ντομάτες για μερικά δευτερόλεπτα σε βραστό νερό, ώστε να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε.
Στην συνέχεια τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Σε μια κατσαρόλα σε 4-5 κτ. σπ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
 Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνει η σάλτσα σχεδόν στεγνή.
 Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κόβουμε το ζυμάρι μας σε 7 μπαλάκια και πασπαλίζοντας κόρν φλάουρ τον πάγκο εργασίας μας, ανοίγουμε το κάθε ένα από αυτά σε μέτριου πάχους φύλλο.
Εμένα τουλάχιστον έτσι μου αρέσει περισσότερο.
Εσείς ανοίξτε το όσο λεπτό θέλετε.
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί 3 φύλλα στο κάτω μέρος λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.
Απο πάνω ρίχνουμε την γέμιση, ( εδώ προσθέτετε αν θέλετε κάτι από τα extra) και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα επίσης λαδωμένα ενδιάμεσα.
Χαράζουμε την πίτα μας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία & καλή όρεξη:-))
oinomagirion

Related Posts