Φτιάξτε τον τέλειο καπουτσίνο ಌಌಌಌಌಌಌ

Τα μυστικά για έναν καφέ που δε έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτόν της καφετέριας
Υλικά
Ζάχαρη (προαιρετικά)
Κανέλα ή σοκολάτα σε σκόνη
1 φλιτζάνι για καπουτσίνο
Το εξάρτημα αφρίσματος του γάλακτος που διαθέτει η καφετιέρα σας
Καφετιέρα μηχανή εσπρέσσο
1 ή 2 δόσεις αλεσμένου καφέ εσπρέσσο
100 ml φρέσκο κρύο γάλα με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση
Βάζετε στη μηχανή του εσπρέσσο όσο νερό χρειάζεται για να φτιάξετε μία ή δύο δόσεις εσπρέσσο και μισό φλιτζανάκι ακόμα που θα χρειαστεί για την παρασκευή αφρού.

Προθερμάνετε την καφετιέρα. Πατήστε το κουμπί που ανάβει το βραστήρα της καφετιέρας σας και περιμένετε μέχρι να σβήσει το ενδεικτικό λαμπάκι του θερμοστάτη

Ρίχνετε μία ή δόσεις καφέ εσπρέσσο στο φίλτρο και τοποθετήστε το στο ειδικό εξάρτημα στη θήκη του φίλτρου. Εφαρμόστε και περιστρέψτε το εξάρτημα στην κεφαλή φιλτραρίσματος της καφετιέρας σας

Τοποθετήστε το φλιτζάνι του καφέ στη θέση του κάτω από την κεφαλή φιλτραρίσματος και πατήστε το κουμπί που ενεργοποιεί την αντλία νερού. Μόλις σχηματιστεί το καϊμάκι και παρασκευαστεί η επιθυμητή ποσότητα καφέ, κλείστε την αντλία

Πατήστε το διακόπτη που παράγει τον ατμό στη μηχανή του εσπρέσσο και περιμένετε μέχρι να σβήσει το ενδεικτικό λαμπάκι του θερμοστάτη που δείχνει ότι ο ατμός είναι έτοιμος

Εφαρμόστε στο ακροφύσιο του ατμού το ειδικό εξάρτημα αφρίσματος που διαθέτει η καφετιέρα σας. Ανοίξτε το διακόπτη του ατμού και βεβαιωθείτε ότι ο ατμός βγαίνει από το ακροφύσιο. Κλείστε ξανά το διακόπτη

Ρίξτε στο κρύο φλιτζάνι το κρύο γάλα και τοποθετήστε το κάτω από το ακροφύσιο της καφετιέρας. Ο σωλήνας δεν πρέπει να ακουμπά στον πάτο του φλιτζανιού ώστε να περνάει ελεύθερα ο ατμός. Κρατήστε το φλιτζάνι από το χερούλι για να μην καείτε όταν αρχίσει να ζεσταίνεται από τον ατμό.

Ανοίξτε τον ατμό για 10 με 20 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον μόλις σχηματιστεί παχύς αφρός πάνω από το γάλα. Το γάλα δεν πρέπει να βράσει, αλλά να φτάσει μέχρι τους 70-80 βαθμούς C διαφορετικά ο αφρός δε θα γίνει καλός και θα αλλοιωθεί η γεύση του

Αδειάστε σιγά-σιγά κάνοντας κυκλικές κινήσεις ή με ένα κουτάλι τον αφρό στο φλιτζάνι με τον εσπρέσσο. Προσθέστε στη συνέχεια ζεστό γάλα που έχει μείνει στο κάτω μέρος του φλιτζανιού. Η αναλογία για τον τέλειο καπουτσίνο είναι 1/3 εσπρέσσο, 1/3 ζεστό γάλα και 1/3 αφρόγαλα.
sindagi.gr

Related Posts