Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φτιάξτε ΒΙΞ - Vicks Vapor Rub

Φτιάξτε ΒΙΞ - Vicks Vapor Rub
Από μικρή θυμάμαι όταν κρυολογούσαμε να μας κάνουν εντριβές με αυτή την καυτή (και για άλλους παγωμένη) κρέμα Vicks -στο θρυλικό μπλε βαζάκι- που καραδοκούσε μέσα στο ντουλάπι του μπάνιου να μας κάψει ζωντανούς αν τολμούσαμε να κρυολογήσουμε.
Βέβαια τα ξεχνούσαμε τα μαρτύρια της όταν μας την άπλωναν στο στέρνο και την πλάτη και τότε ως δια μαγείας η μύτη ξεβούλωνε, κοιμόμασταν βαθιά και το επόμενο πρωινό ήμασταν ''περδίκι''.
Δεν μπορούσαμε βέβαια τότε να φανταστούμε οτι η ''μαγική'' εντριβή γινόταν με πετρελαιοειδή γεμάτα αμφιβόλου αποτελέσματος συντηρητικά και άλλα πρόσθετα!!
Κι όταν το μάθαμε είχαν ήδη στρωθεί χιλιόμετρα ασφάλτου στις πλάτες μας!

Σήμερα έχουμε πλέον την δυνατότητα να παρασκευάζουμε το θρυλικό Vicks μόνοι μας και έτσι να γλυτώσουμε τα παιδιά μας από την ''ασφαλτόστρωση'' προσφέροντάς τους όμως την ίδια ανακούφιση από το κρυολόγημα με υγιεινά μέσα..
Φτιάξτε ΒΙΞ - Vicks Vapor Rub
Για να φτιάξει κανείς Vicks αυτή την σπουδαία κρέμα εντριβής τα υλικά καθώς και η διαδικασία είναι απλούστατα. Το παρασκεύασμα μας είναι το ίδιο αποτελεσματικό αλλά ασφαλέστερο και φθηνότερο από το τυποποιημένο...αφήστε που στις εποχές που διανύουμε κάτι μου λέει πως σε λίγο θα γίνουμε γιατροί του εαυτού μας οπότε καλό είναι να μπορούμε να παρασκευάζουμε τουλάχιστον τα μέσα ανακούφισης από το κοινό κρυολόγημα!
Φτιάξτε ΒΙΞ - Vicks Vapor Rub
Πώς φτιάχνεται?!
Θα χρειαστείτε ένα κατσαρολάκι για να λιώσετε τα υλικά και ένα βάζο για να την αποθηκεύσετε.
Προτιμήστε γυάλινο βαζάκι 60 ή 120 γρ. για αυτή την αλοιφή.
Το βαζάκι από μια παλιά κρέμα είναι αρκετό αλλά καλό θα ήταν να το απολυμάνετε στο πλυντήριο ή σε βραστό νερό πρώτα.
Θα σας δώσω τα υλικά σε μέρη και όχι σε γραμμάρια για να προσαρμόσετε τις δοσολογίες ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε και το βάζο που διαθέτετε.
Όταν λοιπόν λέμε ''1 μέρος κερί'' και ''2 μέρη λάδι''εννοούμε πως αν χρησιμοποιήσουμε ως μονάδα μέτρησης μια κούπα ή ένα κουτάλι τότε στις 2 κούπες ή στα 2 κουτάλια λάδι θα βάλουμε 1 κούπα ή 1 κουτάλι κερί.
Απλό?

Υλικά
 2 μέρη Λάδι καρύδας
1 μέρος κερί μέλισσας
Αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου (10 σταγόνες στα 30 γραμμάρια αλοιφής)
Αιθέριο έλαιο λευκής καμφοράς (5 σταγόνες στα 30 γραμμάρια αλοιφής)

Αυτά είναι τα υλικά για την βασική συνταγή για Vicks.
Αλλά υπάρχουν και κάποια ακόμη έλαια που μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά και τα οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην ανακούφιση από το βράσιμο του στήθους και το βαρύ κρυολόγημα.

Αυτά είναι:
Τα αιθέρια έλαια ύσσωπος, δεντρολίβανο, μέντα, θυμάρι
Προσθέστε 5 σταγόνες από το καθένα στα 30 γραμμάρια αλοιφής.

Διαδικασία
Λιώνουμε το λάδι και το κερί μέλισσας σε ένα κατσαρολάκι, δεν τα βράζουμε και τα αποσύρουμε συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τότε προσθέτουμε και τα αιθέρια έλαια. Όταν ενωθούν τα υλικά μας ρίχνουμε το μείγμα σε αποστειρωμένο βάζο και αυτό είναι όλο!
Η αλοιφή μας θα παγώσει και θα στερεοποιηθεί μέσα στα επόμενα 10 - 15 λεπτά. Αν για τις προτιμήσεις σας είναι μαλακιά λιώστε την ξανά και προσθέστε κι άλλο κερί μέλισσας. Αν είναι σκληρή λιώστε την και προσθέστε κι άλλο λάδι καρύδας. Με λίγα λόγια προσαρμόστε την πυκνότητα ανάλογα με τις επιθυμίες σας.
https://www.i-diadromi.gr/
TIP
Εκτός από την εντριβή τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα ακριβώς κάτω από τα ρουθούνια αν η μύτη σας ή του παιδιού σας είναι βουλωμένη.
Ανοίγει τους αεραγωγούς την ίδια στιγμή που την τοποθετείτε!!

Φτιάξτε ένα διάλυμα καυτού - βραστού νερού με ελάχιστη από την αλοιφή σας (ένα μυτάκι του κουταλιού γλ. και τοποθετήστε το μπολ με το μείγμα στο δωμάτιο του ''κρυωμένου'' σας. Αφήστε το να δώσει τους υδρατμούς του μέχρι να κρυώσει το νερό.

Φτιάξτε αυτό το ''μαγικό φίλτρο'' της φύσης προκειμένου να προλαμβάνετε τα κρυολογήματα και να σκοτώνετε αλύπητα τους ιούς!!
Encyclopedia of Natural Healing for Children and Infants, by Mary Bove, N.D.

ΣΧΟΛΙΑ

8 Σχόλια

  1. Καλησπέρα,
    Επιτέλους το θαυματουργή βιξ χωρίς παράγωγα πετρέλαιου. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζι μας.
    Αλήθεια πόσο καιρο διατηρείται? θέλει ψυγείο ή απλα δροσερό μέρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την έφτιαξα!!
    Πολυ ωραία μυρίζει!! Ευχαριστούμε που το μοιραστηκες μαζι μας!
    Μένει μόνο να την δοκιμάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ πολυ χαιρομαι που βοηθησα σε κατι
    και ελπιζω να μην πηγε χαμενος ο κοπος σου αλλα να ειναι καλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/10/12, 6:26 μ.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!!
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ;
    ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οχι
    λες;;;;;;;
    για να βαλω στη γιαγια μου να κανω πειραμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας!!ευχαριστουμε που μοιραστηκατε εναν φυσικο τροπο να φτιαχνουμε μονες μας το υπεροχο vicks αλλα μηπως ξερετε αν αυτος ο φυσικος τροπος προσφερει ολες τις ιδιοτητες που εχει το κανονικο προϊον αυτο?δηλαδη τι εννοω κανει και για μυκητες,καταπολεμιση ραγαδων,πονους στα αυτια απο φλεγμονες,μυϊκους πονους,απομακρυνση εντομων κ.τ.λ.π. που προσφερει η κανονικη συσκευασια που προμηθευομαστε απο τα φαρμακεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή