Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η αναγεννημέ​νη πλατεία Αγίας Ειρήνης

Η λέξη αισιοδοξία ίσως να μη σημαίνει πολλά για το κέντρο της Αθήνας, που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί κλείσιμο επιχειρήσεων, ύφεση, καταστροφές, αύξηση της εγκληματικότητας και κυρίως φόβο από την πλευρά του κόσμου, αλλά και την επιφύλαξή του να κυκλοφορήσει στους δρόμους....

όταν σκοτεινιάσει.
Μέσα σ’ αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον, όμως, αναπτύχθηκε ένα μικρό νέο κέντρο ψυχαγωγίας, που, αν μη τι άλλο, δίνει μια αίσθηση χαράς και της διάθεσης ότι δεν είναι όλα μαύρα. Στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, στην Αιόλου, πίσω από την εκκλησία και γύρω από το ανθοπωλείο - σήμα κατατεθέν της πλατείας έχουν ανοίξει αρκετά νέα καφέ, μπαρ, εστιατόρια, όπως και το βιβλιοπωλείο και καφέ των εκδόσεων Γαβριηλίδη.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην αναγέννηση της πλατείας δεν είναι απλώς ότι άνοιξαν μερικά ακόμη μαγαζιά. Είναι ότι -τουλάχιστον για την ώρα- ο χαρακτήρας τους έχει αποφύγει τα κλισέ της νυχτερινής διασκέδασης. Αυτό που γρήγορα συνέβη στου Ψυρρή, στο Γκάζι, στην Αβραμιώτου και στην πλατεία Καρύτση, δηλαδή το «νέο» να γίνει μια γρήγορη μόδα, αλλά να δείξει σύντομα δείγματα κόπωσης και να καταφύγει στον θόρυβο, δεν συμβαίνει εκεί.

Στον κόσμο της Αγίας Ειρήνης υπάρχει σεβασμός στον χώρο του διπλανού και δεν είναι λίγο πια να βλέπει κανείς γύρω του χαρούμενα και ήρεμα πρόσωπα.
του Παναγιωτη Παναγοπουλου
www.kala-nea.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια