Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βήμα βήμα η ακριβή θέση του έλκηθρου με τον Άγιο Βασίλη

Η Διοίκηση Αεροπορικής Άμυνας Βόρειας Αμερικής (Norad) για άλλη μια φορά θα στρέψει το ηλεκτρονικό της βλέμμα στο ουράνιο στερέωμα, όχι για να ελέγξει την αντιπυραυλική της ασπίδα, ούτε για να καταγράψει τις τυχόν παραβιάσεις του εναέριου χώρου των ΗΠΑ.
 Αυτή τη φορά, θα παράσχει τις υπηρεσίες και την υψηλή της τεχνολογία σε ένα πολύ ειρηνικό σκοπό, βοηθώντας τους μικρούς και -γιατί όχι- τους μεγάλους να νιώσουν περισσότερο το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Η Norad, και φέτος, θα παρακολουθήσει τον Αη Βασίλη και το ταξίδι του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην ιστοσελίδα της (http:// www. noradsanta.org) ήδη όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει ένα αντίστροφο χρονόμετρο υψηλής ακρίβειας μέχρι τα Χριστούγεννα. Περιμένοντας τη μαγικότερη νύχτα του χρόνου τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν με παιχνίδια και σπαζοκεφαλιές που θα βρουν στο ψηφιακό χωριό του Άγιου Βασίλη, ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν και ολιγόλεπτα βίντεο από την προετοιμασία του ταξιδιού για τη διανομή των δώρων.

Η «μεγάλη στιγμή» ωστόσο έρχεται τα μεσάνυχτα της 24ης Δεκεμβρίου οπότε οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα παρακολουθήσουν τον ευτραφή Άγιο να ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για την πτήση του.

 Στις 4 π.μ. οι ενδιαφερόμενοι από όλο τον κόσμο μπορούν να στείλουν ηλεκτρονική επιστολή στην διεύθυνση noradtracksanta@ gmail.com και να ενημερωθούν για την κατάσταση, ενώ από τις Santa Cams (κάμερες) της Norad θα μπορούν να παρακολουθήσουν τον Άγιο Βασίλη καθώς φτάνει στις διάφορες χώρες.

Πέρυσι η Norad έλαβε 7.000 μέιλ και 80.000 τηλεφωνικές κλήσεις, μερικές από τις οποίες απάντησε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα από τη Χαβάη, όπου παραθέριζε με την οικογένειά της.
Πώς ξεκίνησε
Η ιστορία του προγράμματος του Άγιου Βασίλη στη Νorad χρονολογείται από την παραμονή Χριστουγέννων του 1955.
 Τότε το πολυκατάστημα Sears με διαφημιστική καταχώριση σε εφημερίδα του Κολαράντο Σπρινγκς ειδοποιούσε τα παιδιά ότι μπορούσαν να τηλεφωνήσουν στον Άγιο Βασίλη στον αριθμό τηλεφώνου που έδινε. Ο «δαίμων του τυπογραφείου», όμως, έκανε το θαύμα του και ο αριθμός τυπώθηκε λανθασμένα με αποτέλεσμα τα παιδιά να καλούν το τηλεφωνικό κέντρο της τότε CONAD (Ηπειρωτική Διοίκηση Αεράμυνας). Ο συνταγματάρχης Σουπ που είχε βάρδια εκείνο το βράδυ διέταξε τους υφισταμένους του να δίνουν την ακριβή θέση που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή το έλκηθρο. Έτσι ξεκίνησε η παράδοση που διατηρήθηκε όταν η ΝΟRAD διαδέχθηκε την Conad το 1958 και εξακολουθεί μέχρι σήμερα.

Φέτος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το ταξίδι της παραμονής και από το κινητό τους τηλέφωνο, κατεβάζοντας τη σχετική εφαρμογή, αλλά και από το Facebook, το Twitter και το YouTube.
Καθημερινή

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια