Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φτιάξετε πατάτες σαν τηγανιτές

.
Κακά τα ψέματα: οι τηγανιτές πατάτες είναι νόστιμες αλλά παχαίνουν.
Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε πατάτες σαν τηγανιτές, ώστε και να μην στερείστε αυτή τη λιχουδιά, και να μην «χρεώνεστε» με περιττές θερμίδες.

Η λύση είναι απλή:
πατάτες ψητές με γεύση σαν τηγανιτές, ίσως και νοστιμότερες! Πλύντε και χοντροκόψτε τις πατάτες. Βάλτε τις σε αλατισμένο νερό να βράσουν για περίπου 10 λεπτά (στόχος είναι να είναι μισοβρασμένες και όχι να μαγειρευτούν εντελώς, ούτε να λιώσουν). Βγάλτε τις πατάτες και στεγνώστε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο.

Σε λεκανίτσα ανακατέψτε τις πατάτες με μισό ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο, πιπέρι, και προαιρετικά γλυκιά πάπρικα, ρίγανη, δεντρολίβανο και ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατέψτε καλά τις πατάτες και αραδιάστε τις (προσέχοντας να μην επικαλύπτει η μια την άλλη) σε ταψί που προηγουμένως έχετε στρώσει λαδόκολλα. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν καλά. Στα μισά του ψησίματος γυρίστε τις πατάτες για να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

Οι πατάτες σας θα γίνουν τραγανές εξωτερικά, μαλακές μέσα, και η γεύση τους δεν θα υστερεί καθόλου σε σχέση με τις τηγανιτές. Μια καλή ιδέα για λιγότερες θερμίδες χωρίς να κάνετε σκόντο στην απόλαυσή σας!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια