Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρωϊνό ξύπνημα με κέφι

Προκειμένου να ξυπνάτε με καλή διάθεση και περισσότερη ενέργεια κάθε πρωί, σας συστήνουμε:

1. Να αποφεύγετε τις δραστηριότητες που προκαλούν εγρήγορση τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν από τον ύπνο, συμπεριλαμβανομένης και της χρήστης κομπιούτερ.

2. Να τηρείτε ένα σταθερό ωράριο στην κατάκλιση και την έγερση.

3. Να μην κοιμάστε στον καναπέ του σαλονιού μπροστά στην τηλεόραση - με τη δικαιολογία ότι θέλετε να χαλαρώσετε από τη δουλειά - αλλά στο υπνοδωμάτιό σας, όπου πρέπει να επικρατεί σκοτάδι και απόλυτη ησυχία.

4. Μαζί με τον υπολογιστή να κλείνετε το κινητό τηλέφωνο και τα tablets, ώστε να μην παραμένετε διαρκώς "καλωδιωμένοι" σαν ρομπότ.

5. Να εκτίθεστε όσο περισσότερο μπορείτε στο φυσικό φως της πρωινές ώρες της ημέρας. Αντίθετα το βράδυ να περιορίζετε το έντονο τεχνητό φωτισμό στο χώρο όπου βρίσκεστε γιατί το δυνατό φως καταστέλλει την έκκριση της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου.

6. Να γυμνάζεστε το πρωί ή στο μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά και όχι αργά το απόγευμα ή το βράδυ, καθώς η άσκηση προκαλεί υπερέκκριση αδρεναλίνης.

Συμβουλές διατροφής.
Επειδή ο καλός ύπνος περνά από το στομάχι, η κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος κ.Σοφία Ελευθερίου συμβουλεύει:

1. Να μην παραλείπετε γεύματα γιατί η πείνα διώχνει τον ύπνο. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πρωινό που συνδυάζει πρωτεΐνη μα σύνθετους υδατάνθρακες (π.χ. γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης) για να έχετε περισσότερη ενέργεια.

2. Όχι στον καφέ, στο τσάι και τα καφεϊνούχα ροφήματα μετά τις 6.00 - 7.000 το απόγευμα και όχι πάνω από ένα ποτήρι αλκοόλ με το βραδινό γεύμα.
"Ε.Τ"Τέσσα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια