Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μήλα! 🍏🍏🍎🍎

.
Είναι άραγε το μήλο ο απαγορευμένος καρπός της αμαρτίας, ή απλά επιλέχθηκε ως το φρούτο του προπατορικού αμαρτήματος, από ένα λάθος των μεταφραστών; Πάντως, στη λατινική, στη μετάφραση της "Γένεσης", ο αόριστος "καρπός ή ξύλο του γιγνώσκειν" έγινε malum, λέξη η οποία δήλωνε το "μήλο" αλλά και το "κακό". Όμως τούτο το προικισμένο φρούτο κάθε άλλο από το "κακό" κρύβει μέσα του, μια και όπως λέει το λαϊκό ρητό "Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα".
* 10 λόγοι για να φάμε ένα μήλο την ημέρα:
1. Ένα μέτριο μήλο περιέχει περίπου 60 θερμίδες και καθόλου λιπαρά. 2. Περιέχει μεταλλικά στοιχεία τα οποία ενισχύουν τα οστά και προστατεύουν από την οστεοπόρωση.
3. Βοηθά στη μείωση της "κακής" χοληστερίνης (LDL) και στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. 4. Περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
5. Διεγείρει την πεπτική λειτουργία και βοηθά στην πέψη. 6. Οι διαλυτές ίνες που περιέχει βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, γι αυτό και κάνει καλό σε όσους πάσχουν από διαβήτη.
7. Προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ, λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει. 8. Έχει αντικαρκινική δράση. 9. Βοηθά στην καλή λειτουργία των εντέρων. 10.Τονώνει τόσο το μυικό, όσο και το νευρικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια