Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οδηγίες Συντήρησης Υποδημάτων

Τα δερμάτινα υποδήματα μπορούν με την κατάλληλη συντήρηση να μας εξυπηρετήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Μετά από κάθε χρήση πρέπει να καθαρίζονται με επιμέλεια από την σκόνη με χρήση μαλακής βούρτσας ή με κάποιο μαλακό πανί, ώστε να αποφεύγονται τα χαράγματα.

Η χρήση βούρτσας είναι προτιμότερη για τα υποδήματα με πολλές ραφές και σχέδια επειδή καθαρίζει σε βάθος.
Τα λουστρίνια καθαρίζονται μόνο με μαλακό πανί.
Τα υποδήματα από σαμουά, nubuck ή καστόρι καθαρίζονται μόνο με μαλακή βούρτσα κατά την φορά του πέλους τους.
Για τα nubuck και καστόρινα υποδήματα οι μαυρίλες που ενδέχεται να δημιουργηθούν από την χρήση ενδείκνυται να καθαρίζονται σε μία πολύ ελαφριά χρήση της γνωστής μας γομμολάστιχας ή αν η μαυρίλα επιμένει με χρήση ειδικής γόμμας που μπορείτε να προμηθευτείτε απο στιλβωτήρια (αφού διαβάσετε τυχόν οδηγίες χρήσεως). Ακολούθως με μία μαλακή βούρτσα φέρνουμε το πέλος του δέρματος στην σωστή φορά.
Το βερνίκωμα των δερμάτινων υποδημάτων - όχι σαμουά, nubuck, καστόρινα, λουστρίνια - πρέπει να γίνεται με καλής ποιότητας βερνίκια από στιλβωτήρια και όχι με αυτογυάλιστα τα οποία καταστρέφουν το δέρμα. Χρησιμοποιούμε πάντοτε το ίδιο χρώμα βερνικιού με το υπόδημα ώστε να μην αλλιωθεί το χρώμα - σε περίπτωση που δεν υπάρχει βερνίκι στο ίδιο χρώμα είναι προτιμότερο το διαφανές βερνίκι (χωρίς χρώμα) για να γυαλίσουμε τα υποδήματα μας. Τα βουρτσαριστά δέρματα πρέπει να γυαλίζονται ΜΟΝΟ με διαφανές βερνίκι, για να μην χαλάσει η πατίνα τους. Το βερνίκωμα των υποδημάτων πρέπει να γίνεται συχνά και οπωσδήποτε πριν την φύλαξη τους λόγω αλλαγής της εποχής.

Αν τα υποδήματα μας βραχούν τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάντοτε ΜΑΚΡΙΑ από εστίες θερμότητας (καλοριφέρ κλπ) σε φυσική θερμοκρασία για όσο διάστημα χρειάζονται, ακολούθως τα καθαρίζουμε ανάλογα με το επανώδερμα τους.

Η χρήση βρεγμένου και καλά στιμμένου Wettex μας βοηθά να αφαιρέσουμε τυχόν λάσπες από τα υποδήματα μας, ακολούθως τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα περιποιούμαστε ανάλογα με το δέρμα τους.
Τα δερμάτινα υποδήματα χρειάζεται να αναπνέουν και να "ξεκουράζονται", συνεπώς η συνεχής πολύωρη χρήση τα επιβαρύνει.

Αλλάζουμε τα προστατευτικά λάστιχα των τακουνιών έγκαιρα όταν αυτά φθαρούν ώστε να μην αλλιωθεί το υπόλοιπο τακούνι.

Όταν φοράμε τα υποδήματα χωρίς κάλτσες φροντίζουμε να διατηρηθούν στο εσωτερικό τους καθαρά για να μην αναγκαστούμε να τα πλύνουμε. Κάποιες κατηγορίες υποδημάτων (πχ τα boat shoes) μπορούν να πλυθούν και ειδικά ύστερα από την χρήση τους στην θάλασσα, αλλά μόνο μετά από σαφείς οδηγίες.

Τα λαδερά δέρματα συντηρούνται με το ειδικό λίπος αφού πρώτα καθαριστούν καλά.

Συνοψίζοντας, όσο καλύτερα συντηρούνται τα αγαπημένα μας υποδήματα για τόσο μεγαλύτερο διάστημα θα μας εξυπηρετούν.
www.theodoroushoes.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια