Λικέρ μπανάνας ✿

Μου αρέσει πολύ το άρωμα της μπανάνας και αυτό το λικέρ μυρίζει υπέροχα!
Υλικά
* 200 γρ. ζάχαρη
* 180 ml νερό
* 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
* 2 μεγάλες μπανάνες
* 700 ml βότκα

Οδηγίες
1. Βάλτε τις δύο μπανάνες στο φούρνο (στο πρώτο ραφάκι από πάνω προς τα κάτω) στους 180°C μέχρι να μαυρίσει η φλούδα.
2. Αφαιρέστε τη φλούδα, λιώστε καλά τις μπανάνες και βάλτε τον πολτό σε ένα γυάλινο βάζο.
3. Βάλτε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κοχλάσουν.
Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει λίγο.
Προσθέστε τη βανίλια.
4. Περιχύστε το πολτό μπανάνας με το σιρόπι και τη βότκα, και κλείστε το βάζο καλά.
Τοποθετήστε το βάζο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος και αφήστε να περάσουν 4 μέρες (κατά διαστήματα να αναδεύετε το περιεχόμενο).
5. Χρησιμοποιήστε ένα ψιλό τούλι και φιλτράρετε καλά.
Καθαρίστε το βάζο, και βάλτε μέσα το λικέρ.
Κλείστε καλά, βάλτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος και αφήστε να περάσουν 1-2 μήνες πριν το χρησιμοποιήσετε.

Related Posts