Πιροσκί αλά Ρώσα

Ζύμη για πυροσκί
* 1 κιλό αλεύρι σταρενιο για ολες τις χρησεις
* 1 αυγο
* 2 κγλ.αλατι
* 1 κγλ.ζαχαρη
* Λιγο λαδι
* 1 κυβο μαγια 42 γραμ.
* Νερο και γάλα οσο σηκωσει η ζυμη να είναι όμως στην ιδια ποσοτητα.

Οδηγίες :
. Ζυμώνουμε όλα τα υλικα μαζι, μέχρι ζυμη να γινει ευπλαστη και μαλακη, αφήνουμε για 5-10 λεπτα να ξεκουραστει,μετα ζυμωνουμε παλι για λιγα λεπτα και αφηνουμε να φουσκωσει.
2. Στην συνεχεια και αφου φουσκωσει καλα όπως όταν κανουμε το ψωμι,πλαθουμε κορδονι παχους 2 δακτυλων και κοβουμε κομματακια με το μαχαιρι στο μεγεθος δακτυλου.
3. Τα ανοιγουμε φυλαρακια και βαζουμε γεμιση της αρεσκειας μας. Κιμα , πατατα,λουκανικο κλπ.
4. Αν κανουμε με κιμα ο κιμας πρεπει να είναι λευκος,μονο λαδι κρεμμυδι,αλατοπιπερο ,1 ξυλο κανελας και το αναλογο νερο.Σωταρουμε το κρεμυιδι με το λαδι,προσθετουμε τον κιμα και τον δουλευουμε λιγο να γινει σπυροτος,αν θελουμε σβηνουμε με λευκο κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει το αλκολ και ριχνουμε μεσα και το ξυλο κανελας ,προσθετουμε και το νερο.Μαγειρεουμε για 45 λεπτα ,να μεινει μονο το λαδακι.Αφηνουμε να κρυωσει και γεμιζουμε τα πιτακια μας.
5. Τα πιροσκι τα τηγανιζουμε σε μπολικο καυτο λαδι.

Λίγα μυστικά ακόμα
* Κιμάς πρεπει να ειναι κρυος για να γεμισουμε τα πιτακια μας,διαφορετικα αν ειναι ζεστος τρυπαει το φυλλο,αν ρωτατε μηπως ψηνονται στο φουρνο,δεν εχω δοκιμασει ποτε..
* Με την ιδια ζυμη μπορουμε να φτιαξουμε και ψωμακι,το εχω κανει.

Related Posts