Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σπιτική σάλτσα ντομάτας όλο το χρόνο! 🍅

Επειδή τον χειμώνα η ντομάτα δεν είναι στην εποχή της και είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε σάλτσες εμπορίου αυτή εδώ η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια!

Υλικά:
πολλές ντομάτες,
βάζα τα οποία θα αποστειρώσετε

Οδηγίες:
Βράζω για 45 λεπτά ξαφρίζοντας και λίγο πριν την βγάλω από την φωτιά ρίχνω μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη μία αλάτι και λάδι μία κουτάλα αυτή την βαθιά για τά όσπρια.
1. Πλένουμε καλά τις ντομάτες, αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους ( πάνω-κάτω) και τις κόβουμε στα 4.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις βράζουμε μέχρι να λιώσουν ανακατεύοντας συνεχώς να μη μας κολλήσουν.
3. Αν θέλετε περάστε τες από κόσκινο για να μην έχει σπόρια.
4. Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μέχρι πάνω, κλέινουμε καλά και αναποδογυρίζουμε.
Τομάτες Πομοντόρια
Τις πλένουμε τις χάρασουμε από την κάτω μεριά.
Τις βάζουμε για λίγο μέσα σε νερό που έχει ξεκινήσει να βράζει. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε σε παγωμένο νερό. Αφού πρώτα Τις ξεφλουδίσουμε , τις περνάμε από το μουλτι.
Κόβουμε 3 πιπεριά Φλωρίνης και 1 κόκκινη κουπατι και συν 2 κρεμμύδια όλα αλεσμένα.
Ρίχνουμε 1 κ. κοφτη ζάχαρη και 1 κ.σ. κοφτη αλάτι. Τις βράζουμε για 20′. Και μετά σε βάζα αποστειρωμενα.
Πριν τα βιδώσουμε ρίχνουμε λίγο λάδι σε κάθε βαζάκι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια