Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τασσώ Καββαδία 1921-2010 μεγάλη ηθοποιός

Γέννηση: 10 Ιανουαρίου 1921, Πάτρα
Απεβίωσε: 18 Δεκεμβρίου 2010, Αθήνα
Η πιο διάσημη «κακιά» του ελληνικού κινηματογράφου, η Τασσώ Καββαδία, ένας γλυκός αγαπητός άνθρωπος στην προσωπική της ζωή
Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Πάτρα όπου έζησε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια, όταν θέλησε να σπουδάσει ο πατέρας της που ήταν αυστηρός της το απαγόρευσε. Μάλιστα ,το 1942, την πάντρεψε με τον βιομήχανο Αντώνη Σαλαπάτα όπου από αυτό τον γάμο απέκτησε και τρία παιδιά, τον Γιώργο τον Βασίλη και την Ευγενία, σύντομα πήρε όμως διαζύγιο κι έφυγε για να σπουδάσει στην Αθήνα.Έκανε και δεύτερο γάμο με τον συγγραφέα Βασίλη Καζαντζή.
Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη, υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης κοντά στον Κάρολο Κουν.
Από το 1954 ως το 1967, εργάστηκε στο ραδιόφωνο ως δημιουργός και εκτελέστρια. Από το 1955 ως το 1969 εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά ως συντάκτρια του ελεύθερου και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Επίσης, ασχολήθηκε με λογοτεχνικές και άλλες μεταφράσεις.
Έχει συμμετάσχει από το 1954 σε ελληνικές και ξένες παραστάσεις και έργα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση. Χαρακτηρίζεται συνήθως ως η «κακιά» του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς λόγω του «βλοσυρού» παρουσιαστικού της ερμήνευε «αυστηρούς» ρόλους, όπως της κακιάς πεθεράς, μάνας, αδερφής κ.ά. Στο θέατρο έπαιξε ρόλους που κάλυπταν σχεδόν όλη την γκάμα του ρεπερτορίου, εκτός από αρχαία τραγωδία.
Κηδεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια