Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

4 ΓΕΝΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Οι παππούδες μας ήταν χαρούμενοι σαν παιδιά, όταν κατάφερναν τα Χριστούγεννα να τρώνε και να βρίσκονται όλοι μαζί σε ζεστό δωμάτιο μέσα στο σπίτι.

Σπάνια εικόνα, γιατί οι πατεράδες συνήθως λείπανε λόγω συνθηκών πολέμου ή οικονομικής μετανάστευσης.
Αργότερα, οι γονείς μας σαν παιδιά ήταν ευτυχισμένοι μόνο που έπαιζαν πεντόβολα στη γειτονιά. Δεν συζητάμε βέβαια την περίπτωση που θα τους έφερνε ο αι-Βασίλης και μια πάνινη κουκλίτσα ή ένα αλογάκι του καουμπόι...
Αργότερα εμείς σαν παιδιά θέλαμε ένα δώρο τα Χριστούγεννα και κάτι μικρότερο την πρωτοχρονιά.
Ίσως ένα ομαδικό επιτραπέζιο να μοιραζόμαστε με τα αδέρφια μας...
Και η επόμενη γενιά.
Τα παιδιά του 2000? Τα παιδιά σήμερα έμαθαν να απαιτούν δώρα από πολλούς αγιοβασίλιδες. Ξέρεις όμως τι πιστεύω, η φύση του παιδιού του δίνει τη χαρά με καλό παιχνίδι που μοιράζεται είτε με άλλα παιδάκια, είτε με πραγματική παρέα από τους γονείς.
Τελικά σήμερα για τις παράλογες απαιτήσεις των παιδιών φταίνε οι πολλοί αγιοβασίλιδες. Γονείς, νονοί, παππούδες, θείοι....
Βομβαρδίζουμε τα παιδιά με παιχνίδια, πολλά παιχνίδια... κοίτα την εικόνα : τα παιδιά να ξετυλίγουν παιχνίδια από 4 ή και 5 διαφορετικούς ΄΄αγίους΄΄ και οι ΄΄άγιοι΄΄ κάθονται ανενόχλητοι στο σαλόνι και απολαμβάνουν τη εξαγορασμένη ησυχία τους.
Ποιό παιδί λοιπόν είναι πιο χαρούμενο αυτό που έχει 5 διαφορετικά παιχνίδια και τα σπάει με την ησυχία του ή αυτό που με τους γονείς του, τους θείους και τους παππούδες παίζουν με το ξύλινο αλογάκι και το παίρνει ο ύπνος στο πάτωμα, με αναψοκοκκινισμένα τα μάγουλα ανάμεσα στα μαξιλάρια του σαλονιού και το ξύλινο αλογάκι να κρέμεται από την μικρή κουρασμένη του παλάμη?
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια