Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπουγάτσα - Κρέμα

,
Μετα απο πολυημερη προσωπικη παλη, αποφασισα να δωσω τις μυστικες συνταγες της οικογενειας του Ζαβαλου.
Ειναι στη οικογενεια για αιωνες και προφυλαχθηκε απο τους εχθρους με νυχια και με δοντια. Αυτες οι συνταγες ειναι ΑΞΙΩΜΑΤΑ.
Δεν αποδεικνύονται. Τις δεχομαστε και τις αγαπαμε οπως ειναι. ΔΕΝ αυτοσχεδιαζουμε. Παιρνω υφος ανώνυμου Κουρούνη και λεω .....:
"πριν πειτε μα/μου/εγω αλλιως την ηξερα/Χωρις σιμιγδαλι;/τι ειναι αυτα που λες, θα την κανετε, θα πατε στη Θεσσαλονικη στο Θειο Βανια, θα δεσετε τα ματια σας και θα φατε απο μια μπουκια. 
Αν νομιζετε οτι καταλαβατε διαφορα, ειστε ζηλιαρηδες προβοκατορες".
Τα μιλησαμε τα συμφωνησαμε.

Υλικά:
  • 1/2 κιλο φυλλα μπακλαβα
  • 6 ποτηρια γαλα.
  • 12 κουταλιες σουπας καστερ/κορν φλαουρ
  • 18 κουταλιες σουπας ζαχαρη
  • 2 κουταλιες σουπας βουτυρο.
  • λιγο ακομα βουτυρο, καβατζα για το πασαλειμα των φυλλων.
  • 4-5 αυγα (γιατι ολα τα αυγα δεν ειναι ιδια)
  • λιγο κανελα
  • κανελα και αχνη για στολισμα
Αυτο εδω βγαινει ενα ταψι μπουγάτσα, στις διαστασεις του ταψιου της θείας μου. Εαν θελετε περισσοτερη/λιγοτερη κρεμα ακολουθειτε τους παρακατω κανονες:
  • Για καθε ποτηρι γαλα αντιστοιχουν 2 κουταλιες σουπας καστερ/κορν φλαουρ.
  • Για καθε ποτηρι γαλα αντιστοιχουν 3 κουταλιες σουπας ζαχαρη.
Εκτέλεση:
  • Ζεσταινουμε 5 ποτηρια γαλα στην κατσαρολα. Το γαλα δεν πρεπει να βρασει και αφρισει.
  • Στο αλλο το ποτηρι διαλυουμε καλα την καστερ.
  • Σπαμε τα αυγα και τα ανακατευουμε καλα. (ασπραδι ΚΑΙ κροκο).
  • Μολις ζεσταθει το γαλα το βγαζουμε απο τη φωτια. Βαζουμε το κρυο γαλα με το κορν φλαουρ και τη ζαχαρη και ανακατευουμε πολυ καλα.
  • Βαζουμε την κανελα.
  • Ριχνουμε το βουτυρο και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.
  • Ριχνουμε με προσοχη τα χτυπημενα αυγα σιγα σιγα και ανακατευουμε συνεχεια μην γινουν ομελετα.
  • Το εχουμε σε αισχρα χαμηλη φωτια μεχρι να δεσει.
  • Βουτυρωνουμε το ταψι. Βαζουμε ενα φυλλο. Το βουτυρωνουμε.
  • Η διαδικασια επαναλαμβανεται μεχρι να εχουμε 4 βουτυρωμενα φυλλα.
  • βαζουμε την κρεμα.
  • Βαζουμε αλλα 4 βουτυρωμενα φυλλα.
  • Το βαζουμε στο φουρνο σε μετρια θερμοκρασια μεχρι να ροδισει το πανω φυλλο.
  • Το βγαζουμε
  • Με το καλο μας χερι (αυτο που γραφουμε, κανουμε το σταυρο μας) πιανουμε την αχνη ζαχαρη και με το αλλο την κανελα. Με διαδοχικες κινησεις καρατε κιντ (WAX-ON / WAX-OFF) βαζουμε την τελευταια πινελια στο εργο τεχνης.
Το σχημα της μπουγατσας που το κανει σαν μπογο (και οχι σαν σπανακόπιτα) αφηνεται στον αναγνωστη σαν ασκηση.
greekcook.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια