Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Yorkshire Pudding Day - Ημέρα Πουτίγκας του Γιορκσάιρ

Yorkshire Pudding Day - Ημέρα Πουτίγκας του Γιορκσάιρ
Είναι η
πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου που μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα… Ημέρα Πουτίγκας του Yorkshire.

Αν και οι Βρετανοί πρέπει να τα έφτιαχναν εδώ και αιώνες, η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά στην «πουτίγκα που στάζει» εμφανίζεται σε ένα βιβλίο συνταγών του 1737, του οποίου οι αναγνώστες έλαβαν οδηγίες να προσθέτουν κουρκούτι στο τηγάνι που στάζει όταν ψήνουν πρόβειο κρέας. Ήταν ένας άλλος συγγραφέας, δέκα χρόνια αργότερα, που επινόησε για πρώτη φορά τον πανταχού παρών πλέον όρο «Yorkshire pudding». Το αν η προέλευσή τους έχει πράγματι σχέση με το Γιορκσάιρ είναι θέμα συζήτησης, αλλά το όνομα μάλλον ήρθε για να μείνει.

Αυτές οι «πουτίγκες» αρχικά προορίζονταν να σερβίρονται πριν από το κυρίως πιάτο. Το κρέας ήταν ακριβό, επομένως το κουρκούτι με στάξιμο (χυμοί) σχεδιάστηκε για να χορτάσει τον κόσμο πριν φτάσει το κρέας, έτσι ώστε ένα μόνο ψητό να μπορεί να τεντωθεί πολύ περισσότερο. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αναφέρουν αυτόν τον πρακτικό σκοπό κατά τη διάρκεια της μεταπολεμικής δεκαετίας του 1950 ως τον κύριο λόγο για τη σύγχρονη δημοτικότητα του Yorkie. Η νοσταλγία είναι ένα ισχυρό πράγμα, και όταν τυχαίνει να είναι νόστιμο, αυτό βοηθά επίσης.

Δεν είναι πλέον ένα απλό υποκατάστατο για το κρέας, η σύγχρονη πουτίγκα Γιορκσάιρ είναι συχνά το επίκεντρο ενός παραδοσιακού βρετανικού δείπνου ψητού. Ειρωνικό πραγματικά. Ο κόσμος το παίρνει πολύ σοβαρά, και ένα ψητό κυριακάτικης παμπ μπορεί να σταθεί ή να πέσει με βάση την ποιότητα των πουτίγκών του. Το κλειδί είναι να ζεσταθεί το κουρκούτι εξαιρετικά γρήγορα, μετατρέποντας την υγρασία σε ατμό και παγιδεύοντάς το μέσα στο μαγειρεμένο εξωτερικό, προκαλώντας το φούσκωμα.

Πριν από μερικά χρόνια ένας Άγγλος που ζούσε στις ΗΠΑ ζήτησε βοήθεια από τη Βασιλική Εταιρεία Χημείας για να κάνει τα Γιορκάκια του να ανέβουν σωστά. Υποψιάστηκε ότι έφταιγε η τοποθεσία του στα Βραχώδη Όρη, καθώς η απώλεια πίεσης σε μεγάλα υψόμετρα επηρεάζει το σημείο βρασμού του νερού. Το RSC δεν έλυσε τελικά το πρόβλημά του, αλλά, μετά από κάποια έρευνα, αποφάσισε ότι μια αληθινή πουτίγκα του Γιορκσάιρ θα έπρεπε να έχει ύψος τουλάχιστον τέσσερις ίντσες. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια