Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Lobster Day - Ημέρα αστακού

Lobster Day - Ημέρα αστακού
#NationalLobsterDay

Οι αστακοί μπορούν να διαρκέσουν πολύ καιρό στην άγρια ​​φύση – περισσότερο από όσο νομίζετε! – αν δεν είναι κομμένα για να γίνουν κάτι νόστιμο. Υπολογίζεται ότι μπορούν να ζήσουν έως και 50 χρόνια, αν και η σωστή γήρανση τους είναι λίγο δύσκολη. Φυσικά, αυτό είναι κάτι αμφιλεγόμενο όταν πρόκειται να τα φάτε, καθώς το ενδιαφέρον σας είναι καθαρά στον τρόπο γεύσης τους. Οι αστακοί είναι ένα μεγάλο πραξικόπημα για τους ψαράδες και έχουν συγκεκριμένα δίχτυα αφιερωμένα στην προσπάθεια να συλλάβουν αυτά τα πλάσματα.

Είναι παμφάγα ζώα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ χαρούμενα που μπαίνουν σε φυτά και σε άλλους κατοίκους των ωκεανών. Τείνουν επίσης να μοσχοβολούν το δέρμα τους αφού λιώσουν – μη σπαταλάτε, δεν θέλετε! Ο αστακός είναι ένα πλάσμα σεβαστό και σεβαστό, και φαίνεται ταιριαστό αυτό το ανατριχιαστικό πλασματάκι να φημίζεται για την υπέροχη γεύση του και τον ρόλο που παίζει στο καλό φαγητό.

Σήμερα, ο αστακός θεωρείται πολυτελές φαγητό – σερβίρεται σε σούπα, ψωμάκια ή απλά με κολλήματα ζεστού βουτύρου. Ωστόσο, δεν ήταν πάντα έτσι. Μια φορά κι έναν καιρό, ο αστακός δεν ήταν πολύ ακριβό και περιζήτητο φαγητό. Φαίνεται δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά κάποτε ο αστακός δεν τον έβλεπαν με τον τρόπο που είναι τώρα. Στην πραγματικότητα, ακριβώς το αντίθετο, στην πραγματικότητα θεωρήθηκε ως κάτι που τρώγεται από τις κατώτερες τάξεις. ας μάθουμε περισσότερα.

Πριν από τα μέσα του 19ου αιώνα, ο αστακός τρώγονταν συνήθως μόνο από υπηρέτες ή άτομα που θεωρούνταν ότι προέρχονταν από τα κατώτερα κλιμάκια της κοινωνίας. Σερβίρονταν ακόμη και στις φυλακές αρκετά συχνά – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, σε μεγάλο βαθμό από τα παράπονα των κρατουμένων – και σε ορισμένα μέρη, θεωρήθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε καλύτερα για δόλωμα ψαριών ή ως λίπασμα. Πόσο άλλαξαν οι καιροί!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια