Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Taiwan: πολλοί τραυματίες

Taiwan
Υπενθυμίζεται ότι 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με τις αρχές, 77 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίων.
Taiwan
Ο υποθαλάσσιος σεισμός, μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07:58 (τοπική ώρα· 02:58 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 15,5 χλμ., σε τοποθεσία κοντά στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου. Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έχει πλήξει τη νήσο τα τελευταία 25 χρόνια.
Taiwan
Οι σοβαρότερες υλικές ζημιές έχουν καταγραφεί στην πόλη Χουάλιεν, λιμάνι 100.000 κατοίκων, πρωτεύουσα της ομώνυμης αραιοκατοικημένης κομητείας, όπου κατέρρευσαν δυο κτίρια «πιθανόν» παγιδεύοντας ενοίκους τους, σύμφωνα με την πυροσβεστική της Ταϊβάν.
Taiwan
Μέσα στο χάος, από τον σεισμό των 7,4 ρίχτερ που σάρωσε την Ταϊβάν, το υψηλότερο κτίριο της πόλης και όλου του κόσμου μέχρι πριν από κάποια χρόνια, επέζησε, αιωρούμενο, όπως προβλέπει η αντισεισμική κατασκευή του.
Τα απόκοσμα πλάνα από την περιοχή δείχνουν τον «Ταϊπέι 101» τον γνωστό ουρανοξύστη στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, αξίας 1,8 δισεκατομμυρίου δολαρίων – να κουνιέται απαλά, σαν ένα ραβδί στο αεράκι. Μπορεί άλλα κτίρια να κατέρρευσαν ή να έγειραν σε σημείο που να θυμίζουν τον Πύργο της Πίζας, αλλά ο ουρανοξύστης με τους 101 ορόφους πάνω από την γη και τους ακόμα πέντε υπόγειους, έμεινε ανέπαφος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια