Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Peanut Butter and Jelly Day / Ημέρα Φιστικοβούτυρου και Ζελέ

peanut-butter-jelly
Η Ημέρα Φυστικοβούτυρου και Ζελέ γιορτάζει το πιο δημοφιλές σάντουιτς στην Αμερική! Δεν έχει σημασία αν σας αρέσει το σταφύλι, η φράουλα, η μαρμελάδα πορτοκαλιού, το βατόμουρο ή οποιαδήποτε άλλη μορφή ζελέ, το καλύτερο κομπλιμέντο για αυτά είναι το εκπληκτικό και απολαυστικό φυστικοβούτυρο! Το φυστικοβούτυρο και το ζελέ έχει γίνει τόσο δημοφιλής γευστική αίσθηση που μπορεί να βρεθεί σε εκατοντάδες διαφορετικές παραλλαγές.

Το φυστικοβούτυρο εφευρέθηκε για πρώτη φορά από τους Αζτέκους, οι οποίοι άλεσαν τα καβουρδισμένα φιστίκια σε μια πλούσια θρεπτική πάστα. Η πάστα φυστικιών έχει χρησιμοποιηθεί από τότε σε όλο τον κόσμο σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές, αποτελώντας το απόλυτο θεμέλιο πολλών κουζινών. Ένα πράγμα που έκανε αυτό το πλούσιο σε πρωτεΐνες και θερμίδες τροφή δημοφιλές είναι η αντοχή του στο ξεθώριασμα και η ευκολία με την οποία θα μπορούσε να μεταφερθεί. Συνδυάστε το με εκπληκτική γεύση και υφή και δεν είναι περίεργο που το φυστικοβούτυρο είναι παγκοσμίως αγαπημένο!

Κυκλοφορεί επίσης σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες! Χοντρό, λείο, φυσικό, αλατισμένο, ανάλατο, ακόμα και προαναμεμιγμένο με ζελέ! Το φυστικοβούτυρο είναι πραγματικά μια καταπληκτική τροφή και έχει χρησιμοποιηθεί για να ταΐσει όσους δεν κατάφεραν να φάνε «στερεά τροφή» για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Έχει χρησιμοποιηθεί για μυριάδες σνακ, συμπεριλαμβανομένων μυρμηγκιών σε κούτσουρο (σέλινο γεμάτο με φυστικοβούτυρο με σταφίδες), μπισκότα με φυστικοβούτυρο, αλλά η πιο δημοφιλής παράγωγή του με διαφορά είναι το σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και ζελέ!

Τα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και ζελέ θεωρήθηκε ότι εφευρέθηκαν κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, όταν οι άντρες ανακάτεψαν τη μερίδα φυστικιών και τη μερίδα ζελέ για να δημιουργήσουν μια νέα νόστιμη απόλαυση ενώ ήταν έξω στο γήπεδο. Όταν τελικά οι άντρες επέστρεψαν από τον πόλεμο, κουρασμένοι και κουρασμένοι, έφεραν μαζί τους νέα για αυτό το υπέροχο κέρασμα που τους παρηγορούσε στο γήπεδο. Οι πωλήσεις φυστικοβούτυρου και ζελέ αυξήθηκαν στα ύψη στο τέλος του πολέμου, όλα χάρη σε αυτόν τον απολαυστικό συνδυασμό γλυκού ζελέ και απαλού φυστικοβούτυρου!

Το Jelly σε αυτή την περίπτωση είναι η βορειοαμερικανική εκδοχή της λέξης, που αναφέρεται σε ένα ειδικό είδος διαυγούς φρούτου που δημιουργείται από ζαχαρούχο χυμό φρούτων σε κατάσταση που μοιάζει με γέλη και συχνά δεν χρησιμοποιεί τίποτα περισσότερο από τη φυσική πηκτίνη στα φρούτα. Μερικές φορές χρειάζεται λίγη βοήθεια, όπως συμβαίνει με τα σταφύλια, τα οποία είναι διαβόητα χαμηλά σε πηκτίνη. Παρόλα αυτά, το σταφύλι είναι μια πολύ δημοφιλής γεύση όταν αναμιγνύεται με φυστικοβούτυρο, δεύτερο μόνο μετά τη λαχταριστή κόκκινη φράουλα!

Υπάρχει ένα πραγματικό ουράνιο τόξο από γεύσεις ζελέ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει αυτό το σνακ νέο κάθε φορά! Σταφύλι, φράουλα, βατόμουρο, boysenberry, οι δυνατότητες περιορίζονται μόνο από τα είδη φρούτων που μπορείτε να βρείτε! Υπάρχουν ακόμα πιο εξωτικές γεύσεις, όπως καυτερή πιπεριά τσίλι, habanero, ακόμη και wasabi, και ενώ αυτές δεν είναι τόσο δημοφιλείς στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν εκείνοι που προτιμούν αυτές τις πικάντικες κλωτσιές από τη γλύκα που φέρνει κάθε ζελέ!

Το φυστικοβούτυρο και το ζελέ δεν βρίσκονται μόνο στα σάντουιτς! Υπάρχει Παγωτό Φυστικοβούτυρο και Ζελέ για όσους προτιμούν ένα κρύο μείγμα αυτής της απόλαυσης, το οποίο μπορεί να βρεθεί σε μια ειδική μάρκα επάλειψης που ονομάζεται "Goobers", όπου το φυστικοβούτυρο και το ζελέ έρχονται προαναμεμειγμένα! Υπάρχουν μπισκότα με φυστικοβούτυρο και ζελέ, κέικ, ακόμη και η διάσημη εταιρεία τάρτας πρωινού Pop-tarts έχει βρει μια ποικιλία από Pop-tarts με σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και ζελέ. Ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη γεύση σας, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε μια ποικιλία από αυτό το νόστιμο μείγμα που ταιριάζει στην παλέτα σας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια