Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έφυγε από τη ζωή ο Roberto Cavalli 1940-2024

Roberto Cavalli
15.11.1940 – 12.4.2024
Ο Roberto Cavalli ( Ιταλική προφορά: [roˈbɛrto kaˈvalli] ; 15 Νοεμβρίου 1940 – 12 Απριλίου 2024) ήταν Ιταλός σχεδιαστής μόδας και εφευρέτης. Ήταν γνωστός για τα εξωτικά prints και για τη δημιουργία της αμμοβολής εμφάνισης για τα τζιν . Ο οίκος μόδας Roberto Cavalli πουλά πολυτελή ρούχα, αρώματα και δερμάτινα αξεσουάρ.
Σύμφωνα με τα Ιταλικά Μέσα, ο διάσημος μόδιστρος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Φλωρεντία όπου διατηρούσε το σπίτι του.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ANSA, ο Ιταλός αγαπημένος μόδιστρος των διασήμων εδώ και χρόνια έδινε μάχη με σοβαρή ασθένεια και σήμερα κατέληξε.
Οι πρώτες σταρ που φόρεσαν τα ρούχα του ήταν τη δεκαετία του '70 η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό και καθιερώθηκε στον χώρο της μόδας για τα ιδιαίτερα animal print ντεσέν που χρησιμοποιούσε στις δημιουργίες του.
Ο ίδιος λάτρευε την καλή ζωή, τις Ferrari, τα πούρα ενώ εμφανιζόταν πάντα με χειροποίητα πουκάμισα που είχαν πάντα ξεκούμπωτα κουμπιά για να φαίνεται το μαυρισμένο του στήθος. Είχε παντρευτεί εστεμμένη στα Καλλιστεία της Μις Υφηλίου, είχε στην κατοχή του ένα μοβ ελικόπτερο και δικό του αμπελώνα στην Τοσκάνη ενώ διέμενε συχνά και στο Χόλιγουντ προκειμένου να ντύνει τις σταρ του σινεμά.
Γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου του 1940 στη Φλωρεντία η οποία εκείνα τα χρόνια ήταν διάσημη πόλη για τα δερμάτινά της, ο Cavalli είχε καθιερωθεί στη μόδα για τα δερμάτινα ρούχα με στάμπες αλλά και τα ιδιαίτερα τζιν που λάνσαρε.
Roberto Cavalli

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια