Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Cheeseball Day - Ημέρα τυρομπάλας

Cheeseball Day - Ημέρα τυρομπάλας
Το φόντο της Εθνικής Ημέρας Cheeseball ξεκινά σε ένα ασυνήθιστο σημείο της ιστορίας – όταν εμφανίστηκε η πρώτη μπάλα τυριού σε, ίσως ένα από τα πιο απροσδόκητα μέρη, τον Λευκό Οίκο.

Στις αρχές του 1800, υπήρχε ένας αγρότης με το όνομα Elisha Brown, Jr., ο οποίος προσπαθούσε να παρουσιάσει ένα ασυνήθιστο δώρο στον τότε Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Thomas Jefferson. Ήταν λοιπόν αυτή η επιθυμία που επέτρεψε σε μια απίστευτα τεράστια μπάλα τυριού να τυλιχτεί στο γκαζόν του Λευκού Οίκου.

Πόσο μαζική; 1.235 λίρες για την ακρίβεια! Τώρα αυτό είναι μια τεράστια μπάλα τυριού. Είναι λίγο περίεργο που έγινε τελικά γνωστό ως "Το τυρί μαμούθ".

Από εκείνο το σημείο, η μπάλα τυριού φαινόταν να έχει εξαφανιστεί στη μαγειρική ιστορία για σχεδόν 150 χρόνια. Τότε είχε την τύχη να ξαναεμφανιστεί το 1944 σε ένα βιβλίο της Βιρτζίνια Σάφορντ με τίτλο Food of My Friends . Σε αυτό το βιβλίο, συμπεριλήφθηκε μια συνταγή για το Cheese Ball, και δεν άργησε να βρει τον εαυτό του βασικό στοιχείο της κουζίνας.

Μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά κουζίνα, όμως; Λοιπόν, αυτή η περιγραφή φαίνεται να απαιτεί να υπάρχουν περισσότερες από μία παραλλαγές, έτσι δεν είναι; Και η εμπειρία των περισσότερων ανθρώπων είναι ότι μάλλον έχουν δει μόνο την ποικιλία που τυλίγεται σε καβουρδισμένα αμύγδαλα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ωστόσο, υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες τυριών μπάλες διαθέσιμες για κάθε περίσταση που μπορείτε να φανταστείτε!

Οι τυρόμπαλες μπορούν να γίνουν από σχεδόν οποιοδήποτε είδος τυριού και στη συνέχεια να τυλιχτούν σχεδόν σε οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς! Ίσως να μην υπάρχει καν ένα «σχεδόν» να ειπωθεί εδώ. Μερικοί άνθρωποι έχουν φτιάξει μπαλάκια τυριού σε θρυμματισμένα Oreo, αστραφτερή επικάλυψη κομφετί, κομμένα κρεμμύδια, πιπεριές και σκόρδο.

Οτιδήποτε ταιριάζει καλά με το τυρί (και ίσως μερικά πράγματα, όπως το Oreos, που κανονικά δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «καλό με τυρί»;) μπορεί να επανατοποθετηθεί στην επικάλυψη για μια μπάλα τυριού.

Το να γίνετε δημιουργικοί και να εξερευνήσετε νέες γεύσεις, ενώ παράλληλα προσφέρετε ένα νεύμα στα κλασικά, είναι το θέμα της Cheese Ball Day!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια