Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ημέρα Burrito Day

Burrito Day
Η πρώτη Πέμπτη του Απριλίου σηματοδοτεί την Ημέρα Burrito
Οι Burritos άρχισαν να εμφανίζονται για πρώτη φορά στα αμερικανικά μενού τη δεκαετία του 1930, κάνοντας το ντεμπούτο τους στις ΗΠΑ στο "El Cholo Spanish Café" στο Λος Άντζελες. Με την πάροδο του χρόνου, τα burrito θα συνέχιζαν να αυξάνονται σε δημοτικότητα και ποικιλία - κάποτε, βρίσκονταν μόνο στα νοτιοδυτικά - το burrito θα εξαπλωθεί σύντομα σε άλλες περιοχές. Το πρώτο κατεψυγμένο burrito πουλήθηκε το 1964, τα μπουρίτο πρωινού εισήχθησαν το 1975 και τελικά, αυτές οι φορητές λιχουδιές θα μπορούσαν να βρεθούν σε εστιατόρια και παντοπωλεία σε όλη τη χώρα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σήμερα η Καλιφόρνια εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει 7 από τις 10 πόλεις όπου το πιάτο παραγγέλθηκε περισσότερο τον περασμένο χρόνο.

Ιστορία των burritos
Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά ενός "burrito" μπορεί να βρεθεί στο " Dictionary of Mexicanisms " το 1895. Burro, σημαίνει γάιδαρος στα Ισπανικά, έτσι πιστεύεται ότι το "burrito" ή "μικρό γαϊδουράκι" αναφέρεται στην απίστευτη ομοιότητα μεταξύ των burritos και του αγέλες και κρεβατάκια τα γαϊδουράκια κουβαλάνε στην πλάτη τους. Σήμερα, σύμφωνα με τον Webster , το burrito ορίζεται ως: μια τορτίγια από αλεύρι που τυλίγεται ή διπλώνεται γύρω από μια γέμιση (όπως κρέας, φασόλια και τυρί).

Ποικιλίες Burrito
Μια τορτίγια αλευριού τυλιγμένη ή διπλωμένη γύρω από μια γέμιση από κρέας, φασόλια και τυρί σχεδόν δεν αρχίζει να την καλύπτει! Ανάλογα με την περιοχή ή το εστιατόριο, μπορείτε να βρείτε burritos γεμιστά με τα πάντα, από τηγανητές πατάτες μέχρι τηγανητά ψάρια. Οι ποικιλίες είναι πραγματικά ατελείωτες, και αν ξέρετε τι να παραγγείλετε, μπορείτε ακόμη και να το πνίξετε ολόκληρο στο τυρί.

Κλασικό μεξικάνικο 
Μικρό, σχετικά λεπτό και σπάνια που αποτελείται από περισσότερα από 3 συστατικά - το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα καλύτερο όταν πρόκειται για παραδοσιακά μπουρίτο μεξικάνικο στιλ. Με αυτά, μπορείτε να περιμένετε απλά ζευγάρια κρέατος, πατάτες ή τηγανητά φασόλια με τυρί, τυλιγμένα σε μια φρέσκια τορτίγια αλευριού. 

Μεξικανο-αμερικανικό ή στυλ αποστολής
Ονομάστηκε για την Περιοχή Αποστολής του Σαν Φρανσίσκο από όπου προήλθαν. Αυτά τα μπουρίτο είναι το βασικό ρύζι, τα φασόλια, το κρέας, το τυρί, η κρέμα γάλακτος, το μαρούλι, η ντομάτα που είναι δημοφιλή από εστιατόρια όπως το Chipotle και το Qdoba. Τα πρωτότυπα είχαν παρόμοια συστατικά, αλλά ήταν σημαντικά λιγότερο μαζικά από τα burritos που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα. 
Burrito Day
Suizo ή "Υγρό"
Παραγγείλετε το burrito "suizo" σας (αναγράφεται επίσης σε ορισμένα μενού ως υγρό) και θα βγει από την κουζίνα πνιγμένο σε σάλτσα κόκκινου τσίλι και στη συνέχεια θα γεμισθεί με λιωμένο, τυρί τσιουάουα. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι πλέον στο χέρι. Αλλά πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο να σκάσετε ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι.

Καλιφορνέζικο στυλ
Σε αυτή την εκδοχή, οι χοντρές, αφράτες τηγανητές πατάτες αντικαθιστούν το ρύζι και τα φασόλια ως άμυλο επιλογής. Οι τηγανητές πατάτες συνήθως συνδυάζονται με carne asada, ξινή κρέμα, γκουακαμόλε και τυρί και στη συνέχεια τυλίγονται στην κλασική τορτίγια με αλεύρι. Μπορούμε να ευχαριστήσουμε το Σαν Ντιέγκο για αυτή τη λιχουδιά burrito, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980 σε μια αλυσίδα καταστημάτων taco με το όνομα Roberto’s .

Νέες ερμηνείες 
Τα Burritos έχουν γίνει τόσο δημοφιλή, που δεν αποτελεί έκπληξη που έχουν αρχίσει να συμμετέχουν και άλλοι πολιτισμοί τροφίμων στη δράση. Εφευρετικοί σεφ σε όλο τον κόσμο έχουν γεμίσει τορτίγιες με αλεύρι με τα πάντα, από κορεάτικο μπάρμπεκιου μέχρι ομελέτα μέχρι mac και τυρί. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε νέους συνδυασμούς συστατικών μέχρι να τελειώσουν οι ιδέες τους. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια