Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μήλα γεμιστά Stuffed apples

Μήλα γεμιστά Stuffed apples
.
Υλικά
5 μήλα
80 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης
50 γρ. νιφάδες βρώμης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
1 κ.σ. ξανθές σταφίδες
½ κ.γ. κανέλα σκόνη
½  κ.γ. τζίντζερ σκόνη
100ml χυμό πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα
Γιαούρτι στραγγιστό
Κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής
1
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στον χυμό του πορτοκαλιού για 10 λεπτά.
2
Καθαρίζουμε τα μήλα αφαιρώντας το εσωτερικό και το καπάκι τους ώστε να τα γεμίσουμε.
3
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη, τις σταφίδες με το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και τα μπισκότα χωρίς προσθήκη ζάχαρης θρυμματισμένα.
4
Γεμίζουμε τα μήλα και τα τοποθετούμε σε στενό πυρίμαχο (με καπάκι) σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο, γεμίζουμε με 100ml νερό και τα καλύπτουμε με το καπάκι.
5
Ψήνουμε τα μήλα για 40-45 λεπτά στους 180ο C και τα σερβίρουμε με γιαούρτι και κανέλα.

TIP
Μπορούμε να προσθέσουμε τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας (μαστίχα, γαρίφαλο, αρμπαρόριζα κλτ.) Εκτός από σταφίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψιλοκομμένους χουρμάδες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια