Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Chips and Dip Day

Chips and Dip Day
Κάθε χρόνο, το Chips and Dip Day γιορτάζεται στις 23 Μαρτίου.
Τα πατατάκια και το ντιπ μπορούν να συνδυαστούν από οποιονδήποτε! Είναι ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο που μπορείτε να μαγειρέψετε για πάρτι ή να το πιείτε ως σνακ. Φτιάχνουν υπέροχα σνακ για παιχνίδια, πικνίκ, παιδικά πάρτι γενεθλίων και πολλά άλλα. Το καλύτερο με τα πατατάκια και το ντιπ είναι ότι αγαπούνται από όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και οι πολλαπλές επιλογές γεύσης σημαίνουν ότι υπάρχει κάτι για όλους!
Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πώς προέκυψε το Chips and Dip Day. Ωστόσο, τόσο τα ντιπ όσο και τα πατατάκια αποτελούν από καιρό μέρος της ανθρώπινης διατροφής. Αυτή η νόστιμη συνταγή για ντιπ υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά οι άνθρωποι δεν είχαν πάντα ντιπ με πατατάκια - ήταν πιο συνηθισμένο να τα καταναλώνουν με ψωμί. 
Η πιο πρώιμη βουτιά που έγινε δημοφιλής είναι το ελληνικό τζατζίκι. Η συνταγή για αυτό παραμένει πιστή στην αρχική - ένας συνδυασμός γιαουρτιού, αγγουριού, σκόρδου, αλατιού και ελαιόλαδου. Αυτό το είδος ντιπ συνδυάζεται καλά με κρέατα, εσπεριδοειδή και ψωμί. Το γκουακαμόλε, ένα ντιπ που φτιάχνεται με αβοκάντο και ελαιόλαδο, πρωτοφτιάχτηκε από τους Αζτέκους.
Το τσιπ πατάτας εμφανίστηκε χιλιάδες χρόνια αργότερα. Πιστεύεται ότι εφευρέθηκε το 1853 από έναν μάγειρα ονόματι George Crum. Ωστόσο, ήταν μια εφεύρεση ατυχήματος! Ένας πελάτης που επέστρεφε συνέχεια τις σφήνες πατάτας του ενόχλησε τον Crum, λέγοντας ότι ήταν πολύ χοντρές. Τελικά, ο Crum σέρβιρε στον άνθρωπο φέτες πατάτας τόσο λεπτές που όταν τηγανιστούν, μπορούσε να δει μέσα από αυτές. Έβαλε από πάνω τις τηγανητές φέτες πατάτας με υπερβολική ποσότητα αλατιού. Ο πελάτης, αντί να στείλει πίσω το φαγητό, στην πραγματικότητα το αγάπησε και κάπως έτσι γεννήθηκαν τα πατατάκια.

Στην αρχή, τα πατατάκια ήταν μια λιχουδιά εστιατορίου και μέχρι τον 20ο αιώνα, παράγονταν μαζικά σε εκπληκτικά φθηνές τιμές. Αλλά φυσικά, τα πατατάκια δεν είναι τα μόνα πατατάκια που μπορείτε να απολαύσετε με ντιπ. Υπάρχουν τσιπς τορτίγιας, τσιπς καλαμποκιού, τσιπς pretzel και τσιπς από λαχανικά και φρούτα. Ομοίως, τα ντιπ μπορεί επίσης να έχουν διάφορες γεύσεις και συνήθως παρασκευάζονται με κρέμα γάλακτος, τυριά, σάλτσες και καρυκεύματα. Οι συνδυασμοί ατελείωτοι και νόστιμοι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια