Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα τρακτέρ στην Αθήνα: Χάρτης διαδρομής

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ενόψει της αυριανής (20/02) καθόδου των αγροτών στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους.
Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους αγρότες ο τελικός αριθμός των τρακτέρ και των λεωφορείων που θα κατέβουν στην πρωτεύουσα.

Το σίγουρο είναι όμως ότι το κονβόι που τελικά θα μπει στην Αθήνα, θα έχει συνοδεία του περιπολικά της αστυνομίας και η έλευσή τους θα γίνει συντεταγμένα και οργανωμένα.
Χάρτης με τον δρόμο που θα πάρουν τα τρακτέρ
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, περίπου στις 10:00 το πρωί τα τρακτέρ που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα από το μπλόκο του Πλατυκάμπου και θα κινηθούν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας - Βόλου.
Στη συνέχεια, θα συναντήσουν τους συναδέλφους τους που έχουν στήσει μπλόκο στο Στεφανοβίκειο και από εκεί θα περάσουν από τον Αλμυρό, θα ενωθούν με άλλα τρακτέρ και ως έναν κομβόι πλέον με τη συνοδεία περιπολικών αλλά και αγροτικών οχημάτων αγροτών θα φτάσουν στην Ανθήλη, εκεί όπου θα συναντηθούν με τρακτέρ που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από το μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα.
Στη συνέχεια αυτό το κομβόι θα καταλήξει στο Κάστρο Βοιωτίας όπου θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες. 
Μαζί τους θα έχουν κι άλλα οχήματα με καύσιμα αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσει κάποιο αγροτικό μηχάνημα, προκειμένου να μπορέσουν να το επιδιορθώσουν ενώ νωρίς το πρωί της Τρίτης (20/02) από το Κάστρο Βοιωτίας θα ξεκινήσουν προς την Αθήνα.
Από το πρωί βρίσκονται στον Ε65 επιτελείς της αστυνομίας που σε συνεννόηση με τους αγρότες φροντίζουν για την ομαλή άφιξη των τρακτέρ και των λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας.
Η προσυγκέντρωση στην πρωτεύουσα είναι για τις 17:30 η ώρα στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.
Αύριο θα ξεκινήσουν πολλά αυτοκίνητα με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα μέσα και λεωφορεία. Από την Θεσσαλία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, υπολογίζεται ότι θα είναι πάνω από 50-60 λεωφορεία, με βάση όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για Ομόνοια και Σύνταγμα
Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛΑΣ, τα τρακτέρ αναμένεται να μπουν όλα μαζί στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, τα τρακτέρ που θα συγκεντρωθούν στα διόδια της Ελευσίνας θα φτάσουν μέχρι την πλατεία Ομόνοιας και από εκεί, θα πάνε προς το Σύνταγμα είτε μέσω της Πανεπιστημίου είτε μέσω της Σταδίου.
Όλες οι κινήσεις των τρακτέρ θα γίνονται συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας.
Όσον αφορά στα λεωφορεία, αυτά θα συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και από εκεί (σταθμός Ειρήνη) με τον ΗΣΑΠ οι αγρότες θα κατέβουν προς την Ομόνοια.
Σήμερα (19/02) αναμένεται να γίνει μία ακόμα σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, έχοντας και τα δεδομένα με τα οχήματα από τους αγρότες ώστε να αποφασιστεί ο τελικός αριθμός των δυνάμεων που θα διατεθούν.
Εκτίμηση των Αρχών είναι ότι οι αγρότες θα μείνουν στο Σύνταγμα για 24 ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια