Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Tooth Fairy Day / Ημέρα Νεράιδας των Δοντιών

Σε πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, γιορτάζονται διάφορες παραδόσεις γύρω από τη νεράιδα των δοντιών! Η ίδια η νεράιδα των δοντιών υπάρχει τουλάχιστον από τον Μεσαίωνα, αν και η ακριβής προέλευση είναι ακόμα άγνωστη. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι σίγουρα ένα εμβληματικό σύμβολο της παιδικής ηλικίας που φέρνει χαρά και χαμόγελα στα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Τα παιδιά στην Ευρώπη, τη Ρωσία, ορισμένα μέρη της Ασίας (ιδιαίτερα την Κίνα), τη Βόρεια Αμερική και άλλα μέρη έχουν όλες ορισμένες παραδόσεις που περιστρέφονται γύρω από την ιδέα της νεράιδας των δοντιών. Η παράδοση συνήθως λέει ότι ένα παιδί που χάνει ένα δόντι μπορεί να το αφήσει κάτω από το μαξιλάρι του εκείνο το βράδυ.

Αυτό το ιδιαίτερο πλάσμα, που τυχαία γνωρίζει πότε ένα παιδί έχει χάσει ένα δόντι, το ανταλλάσσει κρυφά με ένα νόμισμα ή μια λιχουδιά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ορισμένες παραδόσεις αναθέτουν αυτόν τον ρόλο σε ένα μικρό ζώο, όπως ένα ποντίκι, ένα κουνέλι, μια γάτα ή ένα σκύλο, ενώ άλλοι πολιτισμοί μπορεί να τείνουν να τον συνδέουν περισσότερο με ένα μυθικό πλάσμα παρόμοιο με το Tinkerbell.

Πιθανότατα, η ιδέα της νεράιδας των δοντιών ήταν ένας μύθος που εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου και, σε ορισμένους πολιτισμούς, τα δόντια των παιδιών θεωρούνταν ακόμη και τυχερά. Είναι πιθανό ότι η νεράιδα των δοντιών μπορεί να έχει μόλις φτιαχτεί από γονείς ως μέσο για να ηρεμήσουν ένα παιδί που βίωσε την περίεργη εμπειρία της απώλειας ενός δοντιού, κάτι που σίγουρα μπορεί να είναι ένα αναστατωμένο μέρος της ενηλικίωσης. Αλλά θα μπορούσε επίσης να ήταν ένας έξυπνος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα τυχερά δόντια!
Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Νεράιδας των Δοντιών
Έτσι, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κάπου στη γραμμή γεννήθηκε η Εθνική Ημέρα Νεράιδας των Δοντιών. Η Εθνική Ημέρα Νεράιδας των Δοντιών είναι μια εποχή που έχει σχεδιαστεί για να αποτίει φόρο τιμής σε αυτό το γενναιόδωρο πνεύμα που είναι γνωστό ότι αφήνει λιχουδιές ή κέρματα κάτω από τα μαξιλάρια των παιδιών.
Επειδή η ιστορία προέρχεται από μια μακρά παράδοση σε διάφορους πολιτισμούς, η National Tooth Fairy Day περιβάλλεται από λίγο μυστήριο. Συχνά γιορτάζεται προς τα τέλη Φεβρουαρίου, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο, αντ' αυτού. Φυσικά, μπορεί η νεράιδα των δοντιών να αξίζει δύο διαφορετικές ξεχωριστές μέρες!
Αν και θα ήταν ωραίο να ανταποδώσουμε τη χάρη στη Νεράιδα των Δοντιών, δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί μέθοδος για να αφήσετε ένα κέρμα ή ένα σνακ για αυτόν τον ιδιαίτερο φίλο, καθώς κανείς δεν είναι σίγουρος αν αυτή (ή αυτός) έχει μαξιλάρι! Αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να γιορτάσετε την Εθνική Ημέρα της Νεράιδας των Δοντιών που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά όλων των ηλικιών – αλλά και τους ενήλικες!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια