Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φέτες με κιμά και τυρί / Πριγκίπισσες με κιμά

Φέτες με κιμά και τυρί ΣΥΝΤΑΓΗ Πριγκίπισσες με κιμά
Πριγκίπισσες με κιμά και τυρί στο φούρνο! Δεν ξέρω ποιος, πότε και γιατί τις αποκάλεσε έτσι, αλλά αυτά είναι μερικά από τα πιο νόστιμα σάντουιτς που έχω φάει ποτέ στην Βουλγαρία. Ειδικά όταν είναι ζεστά.
Θρεπτικό, αρωματικό, ορεκτικό – τι άλλο να θέλουμε για ένα πλήρες πρωινό.

Υλικά: 
1. Κιμάς – 250 g (μπορεί να είναι οποιοδήποτε κρέας – χοιρινό, βόειο κρέας, μοσχάρι, μείγμα – εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
2. Τυρί κιτρινο (συνηθως μαλακα τυρια) – 100 g.
3. Ψωμί – σε φέτες
4. Καρυκεύματα – αλάτι, πιπέρι, ριγανη (ίσως κ άλλα ανάλογα με το γούστο σας)
Πώς να φτιάξετε πριγκίπισσες με κιμά και τυρί:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε. Εάν χρησιμοποιείτε μοσχαρίσιο κρέας, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτα στα άλλα είδη κρεατος, το ίδιο το λίπος είναι αρκετό εκεί. Προσθέστε μια αξιοπρεπή πρέζα αποξηραμένα μπαχαρικά. Στην κλασική εκδοχή είναι με αλμυρή (δεν πρέπει να συγχέεται
με το θυμάρι!). Επιλέξτε σύμφωνα με το γούστο σας. Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη και το προσθέτουμε στον κιμά. Ζυμώνουμε. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές κουταλιές της σούπας νερό, έτσι θα είναι πιο εύκολο να ζυμώσετε τον κιμά.
Παίρνουμε μια φέτα ψωμί και απλώνουμε πάνω τον κιμά
προσπαθώντας να τον καλύψουμε εντελώς. Απλώστε όχι πολύ λεπτό και μην ανησυχείτε. Θα ψηθεί τέλεια.
Επαναλαμβάνουμε τη δράση μέχρι να τελειώσουν οι φέτες ή μέχρι να γεμίσει το ταψί που θα τις ψήσουμε.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αν ο φούρνο σας έχει σχάρα, τότε ακόμα καλύτερα.
Τοποθετούμε τα σάντουιτς σε ένα ταψί η σε αλουμινόχαρτο απευθείας στη σχάρα της εστίας.
Ψήνουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από τον φούρνο σας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια