Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κρόκος Κοζάνης κατά του Αλτσχάιμερ​

Κρόκος εναντίον ...Αλτσχάιμερ!
Το φυτό που καλλιεργείται στην Κοζάνη μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στα άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ ή από κατάθλιψη, σύμφωνα με αποτέλεσμα ερευνών που έγιναν σε Ελλάδα και Ιράν.
"Οι έρευνες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης έδειξαν ότι
ο κρόκος επηρεάζει θετικά την κατάθλιψη, ενώ ακολούθησε μελέτη που έδειξε ότι ο κρόκος ασκεί σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ τη δράση της γαλανταμίνης, δηλαδή του φαρμάκου που χρησιμοποιεί σήμερα η Ιατρική για τη νόσο αυτή.
Ωστόσο, δεν υπήρξαν ευρήματα που να δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας του κρόκου και των παραγώγων του", ανέφερε ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Ζαχαρίας Σινάκος στο περιθώριο του 7ου Πανελληνίου Ιατρικού Διεπιστημονικού Συνεδρίου Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών, το οποίο διεξήχθη πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.
Στο μεταξύ, μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο του Θεαγενείου Νοσοκομείου, έδειξε ότι τα παράγωγα του κρόκου αναστέλλουν τη δράση ενός ενζύμου, της ακετυλοχολιστεράσης, το οποίο σχετίζεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
"Επειδή ο κρόκος έχει βρεθεί ότι ασκεί γενικότερα μια αντιθρομβωτική δράση περιμένουμε ότι θα έχει ευνοϊκή δράση και στην αγγειακή άνοια.
Νομίζω ότι ο κρόκος μπορεί να έχει μια πρακτική εφαρμογή στη βελτίωση της κατάστασης των αρρώστων που πάσχουν από αγγειακή άνοια ή Αλτσχάιμερ", πρόσθεσε ο κ. Σινάκος.
Άγγελος Αγγελίδης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια