Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Pancakes Day / Ημέρα Τηγανίτας

Η Καθαρά Τρίτη, γνωστή και ως Ημέρα Τηγανιτών.
Γιορτάστε την Καθαρά Τρίτη (13 Φεβρουαρίου 2024) με τις κλασικές κρέπες, τις αφράτες αμερικανικές τηγανίτες

Όπως και το Πάσχα, η Καθαρά Τρίτη – που τώρα είναι πιο γνωστή ως Ημέρα Τηγανιτών – συμβαίνει σε διαφορετική ημερομηνία κάθε χρόνο, επειδή υπολογίζεται από τους κύκλους της σελήνης. Αν και είναι ήδη λίγο μπερδεμένο, στις πρώτες μέρες του Χριστιανισμού στη Βρετανία ήταν πολύ χειρότερα.

Πριν από τον 7ο αιώνα υπήρχαν δύο μέθοδοι για τον υπολογισμό της ημερομηνίας για το Πάσχα. Ο ένας προέρχεται από Ρωμαίους ιεραπόστολους που ίδρυσαν το σημερινό Αβαείο του Γουίτμπι . Το δεύτερο προήλθε από την ιρλανδική ή κελτική παράδοση, η οποία - τη δεκαετία του 630 - χρησιμοποιούσε το νησί Lindisfarne στα ανοικτά των ακτών του Northumberland ως κύριο κέντρο αποστολής.

Και οι δύο χρησιμοποιούσαν το σεληνιακό ημερολόγιο, αλλά είχαν δύο διαφορετικές μεθόδους υπολογισμού. Αυτό σήμαινε ότι το Ρωμαϊκό και το Κελτικό Πάσχα έπεφταν σε εντελώς διαφορετικές ημερομηνίες, γεγονός που προκάλεσε σύγχυση στους πρώτους Χριστιανούς. Το 664 η Σύνοδος του Whitby δήλωσε ότι η ρωμαϊκή μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί για τον καθορισμό της ημερομηνίας του Πάσχα, και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από την Εκκλησία της Αγγλίας σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια