Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε ο Jacob Rothschild 1936-2024 Βρετανός τραπεζίτης

Nathaniel Charles Jacob Rothschild, 4th Baron Rothschild , OM , GBE , CVO (29 Απριλίου 1936 – 26 Φεβρουαρίου 2024)
Ο Τζέικομπ Ρότσιλντ υπήρξε μέλος μέλος μίας εκ των πιο γνωστών τραπεζικών δυναστειών της Ευρώπης. Πέθανε σε ηλικία 87 χρονών, ενώ την είδηση έκανε γνωστή σήμερα στο Press Association η οικογένειά του, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «αποτελούσε επιβλητική παρουσία στις ζωές πολλών ανθρώπων». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναμένεται να ταφεί σύμφωνα με το εβραϊκό έθιμο σε μια μικρή οικογενειακή τελετή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.
«Ήταν ένας εξαιρετικά επιτυχημένος χρηματοοικονομικός σύμβουλος, υποστηρικτής των τεχνών και του πολιτισμού, ένας αφοσιωμένος δημόσιος λειτουργός, ένας ένθερμος οπαδός φιλανθρωπικών σκοπών στο Ισραήλ και της εβραϊκής κουλτούρας, ένας ενθουσιώδης υπέρμαχος του περιβάλλοντος και πολυαγαπημένος φίλος, πατέρας και παππούς», αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Ο Τζέικομπ Ρότσιλντ γεννήθηκε στην Αγγλία το 1936 και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην οικογενειακή επενδυτική τράπεζα NM Rothschild & Sons το 1963 πριν ιδρύσει μαζί με άλλους τον όμιλο Rothschild Assurance Group. Ο όμιλος αυτός σήμερα είναι η πασίγνωστη εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων St. James's Place με έδρα το Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του αναμίχθηκε σε πολλά επιχειρηματικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων στην ίδρυση της εταιρίας επενδύσεων RIT Capital Partners, που υποστήριξε διάφορες εταιρίες, από κερδοσκοπικά κεφάλαια (hedge funds) μέχρι νεοφυείς επιχειρήσεις καθαρής τεχνολογίας.
Παράλληλα ήταν επίσης γνωστός ως επί χρόνια μαικήνας των τεχνών και ήταν καταπιστευτικός διαχειριστής trustee της Εθνικής Πινακοθήκης της Βρετανίας από το 1985 έως το 1991. Οι ρίζες της οικογένειας τραπεζιτών Ρότσιλντ ανάγονται στη Φρανκφούρτη του 18ου αιώνα, από όπου διάφορα μέλη της οικογένειας μετακόμισαν σε πόλεις ανά την Ευρώπη προκειμένου να οικοδομήσουν τραπεζικές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια