Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: HAPPY BIRTHDAY GREECE

Ηλιακή επιστροφή του Ελληνικού κράτους σήμερα! Η Σελήνη που σημαίνει τον λαό έχει απέναντί της έναν Ουρανό, τη φιλική υποστήριξη του Άρη, και σε πιο αδύναμους ρόλους ένα δύσκολο τετράγωνο με τον Ήλιο (την κυβέρνηση) και τον παραπλανητικό Ποσειδώνα να την κάνει επιρρεπή σε ονειρικές καταστάσεις. 
Από την πλευρά του λαού λοιπόν προβλέπεται μια αβέβαιη χρονιά με εκπλήξεις που μπορεί να είναι και ευχάριστες - όχι όμως ακριβώς εκείνες που λογικά θα περιμέναμε να συμβούν, και ο οποίος λαός θα αισθάνεται την καταπίεση από τους κυβερνώντες σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο (γιατί και οι τοπικές κυβερνήσεις πλέον είναι άμεσα εξαρτημένες από κέντρα αποφάσεων άλλων χωρών) όμως θα μπορεί εύκολα να παραπλανηθεί, είτε εκούσια είτε ενορχηστρωμένα από «κάποιους» καλοθελητές (ή κακοθελητές, όπως το προτιμάτε). 
Ο εξαιρετικά θετικός Άρης από τον Αιγόκερω δίνει πείσμα και αποφασιστικότητα, πράγμα που ταιριάζει γάντι στη Σκορπίσια Σελήνη της χρονιάς μεν, αλλά με τη συνδρομή του Ουρανού, παρ΄ ότι θετική και αυτή, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές υπερβολές... Δηλαδή ενώ ο λαός θέλει να κάνει κάτι, να αλλάξει τα πράγματα και να αντιδράσει, να επαναστατήσει ή έστω να σηκωθεί από τον καναπέ (και πάλι όπως το προτιμάτε), από τη μια λόγω του Ποσειδώνα μπορεί εύκολα να καταστεί διαχειρίσιμος μέσα π.χ. από το παραμύθιασμα, και από την άλλη τα βαθιά και απόλυτα πάθη της Σκορπίσιας Σελήνης δεν αλλάζουν εύκολα ούτε καταλαγιάζουν εάν δεν βρουν ικανοποίηση με οποιονδήποτε τρόπο.
~
O δυνατός παίχτης της Ελλάδας για φέτος όμως είναι ο Ερμής. Σε ένα ζώδιο, τον Αιγόκερω, που τον κάνει σοβαρό σαφή και μετρημένο, δέχεται δύο σημαντικά μεσοδιαστήματα: του Άρη - Πλούτωνα και του Ήλιου - Αφροδίτης. Προσοχή τώρα: αυτός ο σκληρός διαπραγματευτής είναι σε θέση να λειτουργήσει πολύ ωφέλιμα κι αποτελεσματικά για τα συμφέροντα του κράτους, εντός και εκτός συνόρων, όμως αυτή η σκληρότητα μπορεί επίσης να στραφεί και εναντίον των υπηκόων του εφόσον θεωρεί ότι έτσι επιβάλλουν οι συνθήκες. 
Το μεσοδιάστημα Άρη - Πλούτωνα σημαίνει την επιθυμία να πραγματοποιηθούν τα σχέδια του κράτους με φανατισμό επιμονή και με κάθε κόστος (έχει πολεμικό και βίαιο χαρακτήρα). Το μεσοδιάστημα Ήλιου - Αφροδίτης από την άλλη σημαίνει ομορφιά, αρμονία, δημιουργικότητα, τις τέχνες, και οικονομική ευμάρεια. To συγκεκριμένο μεσοδιάστημα τυπικά αναφέρεται στον φυσικό έρωτα. Στην πολιτική αστρολογία όμως ο έρωτας μεταφράζεται σε ιδανικές σχέσεις μεταξύ των κατοίκων του και σε πλούτο, ενώ ο Ερμής εκτός από την επικοινωνία συμβολίζει και το εμπόριο. Άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η εμπορική δραστηριότητα θα παρουσιάσει αυξητικές τάσεις, αλλά το χρήμα θα αποκτιέται δύσκολα. Οπότε ή θα αφορά συναλλαγές μεταξύ ισχυρών ομίλων που θα ανεβάσουν π.χ. το εμπορικό ισοζύγιο ή ο απλός κόσμος θα καταφύγει σε σκοτεινές πρακτικές όπως τη φοροδιαφυγή ώστε να μπορεί να αγοράζει. 
Σε επίπεδο διπλωματίας πάντως η χώρα μας αυτόν τον χρόνο προβλέπεται να διαπρέψει. Κάτι εξαιρετικά ωφέλιμο και θετικό όσον αφορά τις διεθνείς μας υποθέσεις, αλλά όσον αφορά τις εθνικές η συγκεκριμένη ικανότητα θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για να σκεπάσει σκάνδαλα, σκοτεινά σχέδια, ύπουλα νομοσχέδια, συμφωνίες κλπ. Ευτυχώς που στη χώρα μας τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν, οπότε μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Με τον Ποσειδώνα για προσκεφάλι μας!
Zeus Stargazer

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια