Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πόσο μακριά νομίζεις ότι είναι το 2026;

Άλλοι κοιτούν τους ουρανούς και χάνονται, άλλοι τους κοιτούν και προβληματίζονται. Κι εμένα, η πρόσφατη Πανσέληνος της υπερβολής με οδήγησε στο μέλλον. Το 2026 είναι μία χρονιά που θα αλλάξει τον κόσμο. Για να προφτάσω αντιδράσεις, οι αλλαγές δεν θα γίνουν ξαφνικά μέσα σε έναν ή δυο μήνες: θα συντελεστούν σταδιακά σε βάθος τουλάχιστον μιας επταετίας, κάποιες έως και εικοσαετίας ή ακόμη παραπάνω. 
Επίσης σε συλλογικό επίπεδο δεν θα είναι απαραίτητα κακές έστω και εάν συνοδευτούν από αρκετές δυσκολίες, δηλαδή αλλάξουν πράγματα που σε προσωπικό επίπεδο θεωρούμε παραδοσιακά δεδομένα και η μεταβολή τους θα μας ξεβολέψει ή θα μας ταρακουνήσει. 
Μιλώντας για τους τέσσερεις "αστρολογικούς γίγαντες" Κρόνο Ουρανό Ποσειδώνα Πλούτωνα μπορεί να γραφτεί ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια και πάλι να μην τους περιγράψει πλήρως. Φανταστείτε τώρα πόσες πιθανότητες ανοίγονται όταν σχεδόν ταυτόχρονα ενεργοποιηθούν και οι τέσσερεις ομαδικά αλλάζοντας ζώδιο (μία εκτεταμένη μελέτη που έχω κάνει αλλά δεν είναι κατάλληλη για έκθεση), ανοίγοντας συνοδικούς κύκλους και δημιουργώντας μεταξύ τους συγγένειες (όψεις). 

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα αυτής της ενεργοποίησης θα συμβεί τον Φεβρουάριο του '26. 
Ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας συναντώνται ανοίγοντας έναν νέο συνοδικό μεταξύ τους κύκλο. Ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται κάθε 36 περίπου χρόνια αλλά εδώ συνδυάζεται με δύο μοναδικές συγκυρίες που δεν έχουν συμβεί ποτέ ξανά στους ιστορικούς χρόνους (ναι, το έψαξα): πρώτον γίνεται στην παντοδύναμη μηδενική μοίρα του Κριού, στην αρχή δηλαδή της ζωδιακής ακολουθίας, και δεύτερον είναι σε στενή σύνοδο με το μεσοδιάστημα Ουρανού - Πλούτωνα. 
Η μηδενική του Κριού είναι μία κρίσιμη μοίρα που σχετίζεται με την ανθρωπότητα. Ουσιαστικά είναι ένας Ηλιακός δεσμός που η ενεργοποίησή του σημαίνει αναγέννηση και αναδιαμόρφωση. Στη φύση σηματοδοτεί την αρχή κάθε Άνοιξης και το τέλος του Χειμώνα. 
Η σύνοδος του Κρόνου με τον Ποσειδώνα στη βιβλιογραφία περιγράφεται επί το πλείστον με βαριά λόγια τα οποία, συγνώμη στους συγκεκριμένους συγγραφείς, δεν θα τα ασπαστώ ακριβώς όπως μας τα λένε. Ναι, οι δύο πλανήτες μιλάνε για ασθένειες βάσανα και ταλαιπωρίες. Αλλά ας σκεφτούμε. Ποιος οργανισμός ασθενεί; Εκείνος που είναι ευάλωτος κι αδύναμος. Πότε μας καταπονούν τα βάσανα; Όταν δεν έχουμε προνοήσει για το μέλλον. Πότε ταλαιπωρούμαστε από τη ζωή; Όταν δεν έχουμε μάθει να παλεύουμε σωστά. Άρα μήπως τα προβλήματα που θα έρθουν είναι στην ουσία οι συνέπειες των δικών μας λαθών και παραλείψεων; Μήπως, εν τέλει, αυτό που κατά βάθος θέλει να κάνει η σύνοδος Κρόνου - Ποσειδώνα είναι να μας φέρει αντιμέτωπους στην πράξη με τις παθογένειες της πορείας μας σαν ανθρωπότητα ώστε να τις καταλάβουμε και να τις διορθώσουμε; Μήπως δηλαδή οι δύο πλανήτες ουσιαστικά ζητάνε να δημιουργήσουμε μία καινούργια αρχή επάνω σε εμπνευσμένα (Ποσειδώνας) και στέρεα (Κρόνος) θεμέλια; Αλλά με τι τρόπο;

Εδώ έρχεται η καταλυτική συνδρομή του μεσοδιαστήματος Πλούτωνα - Ουρανού... 
Του απόλυτου μεσοδιαστήματος των ριζικών μετασχηματισμών, των επαναστάσεων, της κατάρρευσης των παλιών κατεστημένων, της εκρηκτικής ανοικοδόμησης, των ανασχηματισμών. Όλα αυτά μέσα από την ακούραστη ενεργητικότητα που δίνει ο Ουρανός, τις εμμονικές αντοχές του Πλούτωνα, αλλά και την ισχυρή γνώση των στόχων και των σκοπών που θέλουν να πραγματοποιηθούν με κάθε τρόπο - έστω και μέσα από φανατική βία, απερίσκεπτη τόλμη ή ολικές καταστροφές. Αυτά πρέπει να τα ερμηνεύσουμε κυρίως μεταφορικά βέβαια. Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση να συμβούν κυριολεκτικά, στο υλικό πεδίο, μόνο εκεί όμως που υφίστανται νοσηρές παθογένειες ή εύθραυστες ισορροπίες. Το πιο πιθανό είναι να τα δούμε να εκφράζονται συστημικά. 

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ.
Σε δύο χρόνια από τώρα τέσσερεις παντοδύναμοι πλανήτες συναντώνται στη μοίρα της ανθρωπότητας για να επαναπροσδιορίσουν το μέλλον της. Καθένας τους «βάζει στο τραπέζι» τα δικά του δώρα και δεδομένα καθώς καλούνται να συνεργαστούν για το καλύτερο ή για το αναγκαίο. Σε πολλά δεν θα συμφωνήσουν μεταξύ τους καθώς ο τρόπος που λειτουργούν διαφέρει ριζικά. Το κοινό ζητούμενό τους όμως, ακόμη και του επαναστάτη Ουρανού, είναι ένα: η επιβολή της ορθής τάξης. Εμείς, σαν αποδέκτες αυτής της κορυφαίας συνόδου, θα κατανοήσουμε τα όποια λάθη μας, θα αμειφθούμε για τα σωστά, και θα κληθούμε σε μία καινούργια πορεία μέσα από μεγάλα επιτεύγματα αλλά και μέσα από μεγάλη προσπάθεια. 
Σκέψου λοιπόν. Δύο χρόνια είναι λίγα ή πολλά για να ετοιμαστείς;
Zeus Stargazer

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια