Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρασόρυζο

Εύκολη και γρήγορη, ελαφριά παραδοσιακή συνταγή, για λεμονάτο πρασόρυζο, με πολύ νοστιμιά.
Συστατικά
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 πράσα
150 γρ. ρύζι γλασέ
800-1.000 γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
3 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
3 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Για το σερβίρισμα
άνηθο, ψιλοκομμένο
φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ας μαγειρέψουμε...
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.  
Κόβουμε τα πράσα σε μικρές ροδέλες 1 εκ., τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται το πράσο.
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά το ρύζι θα έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά από την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα. 
Αφαιρούμε το καπάκι της κατσαρόλας τα τελευταία 4-5 λεπτά και σιγοβράζουμε.
Ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει το ρύζι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν το ρύζι ακόμα κρατάει αφήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στη φωτιά και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμα λίγο νερό.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και το φρέσκο κρεμμυδάκι, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, κλείνουμε ξανά την κατσαρόλα με το καπάκι της, και την αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15-20 λεπτά.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και την οξύτητα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια