Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μήπως περπατάτε λάθος;

Είτε κάθεστε, είτε στέκεστε είτε περπατάτε, η στάση του σώματος είναι πάντα σημαντική, αλλά δε σημαίνει απαραίτητα ότι στέκεστε σωστά ανά πάσα στιγμή.

Μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της σωστής στάσης και ευθυγράμμισης του σώματος κατά το περπάτημα περιλαμβάνουν:

Κρατήστε ψηλά το ανάστημά σας

◖Προσποιηθείτε ότι μια κλωστή σας τραβά από την κορυφή του κεφαλιού σας, συνιστούν οι προπονητές.
◖Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά και μην το αφήνετε να προεξέχει μπροστά από το σώμα σας, κάτι που μπορεί να πιέσει την πλάτη ή τον λαιμό σας, λένε οι φυσιοθεραπευτές.
◖Εστιάστε στο δρομο που έχετε μπροστά σας, έχοντας τα μάτια σας μπροστά.
◖Κρατήστε τους ώμους σας προς τα πίσω και κάτω και τα χέρια σας χαλαρά και να κινούνται ελεύθερα στα πλάγια.
◖Κρατήστε τους κοιλιακούς σας σφιγμένους και τη λεκάνη σας ίσια. Βεβαιωθείτε ότι ο θώρακάς σας είναι ευθυγραμμισμένος με τη λεκάνη σας και ότι οι γοφοί, τα γόνατα, οι αστράγαλοι και το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού σας είναι επίσης όλα σε ευθυγράμμιση...
◖Όχι μόνο αυτή η σωστή στάση και ευθυγράμμιση σας βοηθά να περπατάτε πιο εύκολα και να αποτρέπετε τραυματισμούς, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αναπνέετε και να κινείστε πιο αποτελεσματικά.
◖Το σωστό βήμα περιλαμβάνει να βάλετε πρώτα τη φτέρνα σας στο έδαφος, μετά την καμάρα του ποδιού σας, ακολουθούμενη από τα δάχτυλα των ποδιών σας, φανταστείτε το ως μια κίνηση κύλισης για να μην ζορίζετε τα γόνατά σας.

Ο ρυθμός περπατήματος, ή πόσα βήματα κάνετε σε ένα λεπτό, έχει επίσης σημασία. Το να κάνετε μεγαλύτερα βήματα μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στις αρθρώσεις σας, ενώ τα πιο σύντομα, πιο συχνά βήματα μπορεί να τα νιώθετε ευκολότερα στο σώμα σας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια