Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Jeffrey Epstein's list

και Έλληνες  στη λίστα Έπσταϊν
Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ξημερώματα της Πέμπτης (4/1) από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τα πρώτα ονόματα από τα 187 που εμπλέκονται στη λίστα του Τζέφρι Επστάιν.
Από τα πλέον ηχηρά ονόματα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο πρίγκιπας Άντριου, αλλά και δεκάδες επιφανή ονόματα στον χώρο τους, που πέρασαν από το ιδιωτικό αεροσκάφος του ανώμαλου, του πάμπλουτου επενδυτή που καταδικάστηκε για σεξουαλικά εγκλήματα και έβαλε τέλος στη ζωή του, πριν από πέντε χρόνια.
Τα αμερικανικά ΜΜΕ εξετάζουν τις 943 σελίδες εγγράφων που κυκλοφόρησαν το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα, 02:00 ώρα Ελλάδας) πριν προχωρήσουν στην δημοσίευση των ονομάτων.
Η δικαστής Λορέτα Πρέσκα έδωσε εντολή να ανοίξει ο φάκελος με τα ονόματα δημόσια ως μέρος μιας αγωγής, που σχετίζεται με τη συνεργάτιδα του Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών, για τα εγκλήματα που διέπραξε μαζί του.
Ορισμένοι από τους κατονομαζόμενους κατηγορούνται για αδικήματα, ενώ άλλοι στη λίστα -η οποία αναμενόταν να περιλαμβάνει ορισμένα άτομα υψηλού προφίλ- προβάλλουν ισχυρισμούς ή είναι πιθανοί μάρτυρες.
Μερικά από τα 187 άτομα που ήταν προηγουμένως γνωστά ως «J Doe» στα δικαστικά έγγραφα έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ άλλα ονόματα έχουν παραμείνει σφραγισμένα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ανήκουν σε «παιδιά-θύματα».
Όταν διέταξε τη δημοσιοποίηση της λίστας, η δικαστής της Νέας Υόρκης Λορέτα Πρέσκα είπε ότι πολλοί από τους κατονομαζόμενους στη μήνυση είχαν ήδη αναγνωριστεί από τα μέσα ενημέρωσης ή στην ποινική δίκη του Μάξγουελ.
Αξιοσημείωτο είναι πως πολλοί άλλοι δεν έφεραν αντίρρηση, σχετικά με τη δημοσιοποίηση των εγγράφων.
Στα ονόματα αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, όπως διαρέεται στη λίστα φέρεται να περιλαμβάνονται εκτός του Μπιλ Κλίντον, ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμς Μπερνς, η Κάθριν Ρούμλερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, ο αριστερός καθηγητής και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων Ριντ Χόφμαν, ο Λόρενς Σάμερς, πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ και διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου υπό τον Ομπάμα, ο Γούντι Άλεν, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Θορμπγιόρν Γιάγκλαντ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, ο πρώην πρόεδρος της Barclays, Τζες Στάλεϊ και ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

Άλλα ονόματα που αποκαλύφθηκαν την Τετάρτη (3/1) περιλαμβάνουν τον δισεκατομμυριούχο Glenn Dubin και τον πρώην ιδιωτικό του σεφ Ρινάλντο Ρίζο, τον Τόνι Φιγκέιροα, τον ιδρυτή της Limited Brands και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Victoria’s Secret, Λεξ Βέξνερ, και κατηγόρους του Επστάιν όπως η Τζοάνα Σχόμπεργκ και η Άννι Φάρμερ.
Στις 92 σελίδες της ατζέντας συναντά κανείς τα ονόματα ισχυρών και επιφανών ελληνικών οικογενειών, όπως του Κωνσταντίνου Νιάρχου, του Δημήτρη Γουλανδρή, της Δήμητρας Λαλαούνη, καθώς και μελών της οικογένειας Μαυρολέων, Παύλος Γλύξμπουργκ και η επενδυτική εταιρεία του, Ivory Capital Group αλλά και γόνων βασιλικών οίκων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια