Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

First Foot Day / Ημέρα Ποδαρικού

#FirstFootDay
Την 1η Ιανουαρίου, οι άνθρωποι σε όλη τη Σκωτία και τη Βόρεια Αγγλία γιορτάζουν την Ημέρα του Πρώτου Ποδιού. Κατά τη διάρκεια αυτής της παραδοσιακής εκδήλωσης της Πρωτοχρονιάς, πιστεύεται ότι το άτομο που θα πατήσει για πρώτη φορά το πόδι του στο σπίτι κάποιου μπορεί να φέρει καλή τύχη στο νοικοκυριό. 
Η ημέρα αναφέρεται επίσης ως Hogmanay.

Αυτή η μέρα έχει να κάνει με το να διασφαλίσει ότι ένα σπίτι έχει καλή τύχη για ολόκληρο το επόμενο έτος. Αλλά δεν είναι οποιοσδήποτε μπορεί να φέρει καλή τύχη στο σπίτι. Για την καλύτερη ευκαιρία για καλή τύχη, το πρώτο άτομο που θα μπει μέσα θα πρέπει να είναι ένας ψηλός μελαχρινός ξένος. Οι άνδρες με πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά θεωρούνται άτυχοι. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ξανθοί ξένοι παρομοιάζονται με εισβολείς Βίκινγκ. Το πρώτο άτομο που θα μπει στο σπίτι πρέπει επίσης να έχει κουλουράκι, ασημένια νομίσματα, αλάτι και λίγο ουίσκι. Μπορούν επίσης να φέρουν μαύρο κουλούρι, το οποίο είναι ένα πλούσιο κέικ φρούτων. Εκτός από καλή τύχη, αυτά τα αντικείμενα αντιπροσωπεύουν οικονομική ευημερία, ζεστασιά και καλή διάθεση.

Μετά την άφιξη του πρώτου καλεσμένου, ακολουθούν πολλοί άλλοι. Παρέχεται φαγητό και ποτό για όλους τους επισκέπτες. Πολλοί άνθρωποι γιορτάζουν το πρώτο πόδι μέχρι την επόμενη μέρα. Δεν είναι επίσης ασυνήθιστο οι άνθρωποι να επισκέπτονται σπίτια μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Κάποια έθιμα για τα πρώτα πόδια περιστρέφονταν επίσης γύρω από την ιδέα του γάμου. Οι νεαρές κοπέλες συχνά προσκαλούσαν τις αγαπημένες τους να είναι το πρώτο τους πόδι ως ένδειξη γάμου. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια