Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παγκόσμιος πολιτικός στίβος 2024

Γενικά τι να περιμένουμε του χρόνου στον παγκόσμιο πολιτικό στίβο
Σίγουρα δεν θα υπάρχει ειρήνη στον κόσμο μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Συγκρούσεις θα ξεσπούν κάθε τόσο σε όλο τον κόσμο. 
Παρά την πολεμική και την επιθετικότητα, δεν θα υπάρξουν τίποτα περισσότερο από τοπικές συγκρούσεις. Δηλαδή, μπορούμε να πούμε με ακρίβεια και βεβαιότητα - δεν θα γίνει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος!
Θα παρατηρήσουμε μια σειρά από στρατιωτικές συγκρούσεις, αλλά όχι μια κοινή στην οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν οι περισσότερες χώρες του κόσμου.
Όσον αφορά τις τοπικές συγκρούσεις, σίγουρα θα εμπλακούν ή θα ενδιαφέρονται για αυτές οι ακόλουθες χώρες: Κίνα, Ταϊβάν, ΗΠΑ, Πολωνία.

Πότε και πώς θα τελειώσει η τρέχουσα σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας;
Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα έρθει πριν από το 2026. Στις 11 Μαρτίου 2026, θα συμβεί κάποιο γεγονός που θα σηματοδοτήσει τη μετάβαση σε ειρηνικούς καιρούς. Μέρος των εδαφών θα γίνει μέρος κάποιου είδους μεγάλης συμμαχίας που έχει στρατιωτική βάση, και επίσης θα γίνει μέλος κάποιου είδους μεγάλης συμμαχίας που έχει οικονομική βάση.

Το αν θα είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ ή κάτι εντελώς νέο είναι δύσκολο να πούμε προς το παρόν, αλλά τέτοιες τάσεις φαίνονται απολύτως ξεκάθαρα. Μετά την ένταξη σε αυτήν την ένωση, η Ουκρανία θα έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί οικονομικά, πολιτιστικά και να διευρύνει τους ορίζοντές της.

Υπάρχει μια άλλη ενδιαφέρουσα απόχρωση - στο ωροσκόπιο της Πολωνίας, προγραμματίζεται εδαφική επέκταση το 2026-2027. Είναι πιθανό αυτά τα γεγονότα να σχετίζονται. Επιπλέον, είναι από καιρό γνωστό ότι η Πολωνία έχει το δικό της ενδιαφέρον για την Ουκρανία και η αστρολογία επιβεβαιώνει μόνο ότι αυτό το σχέδιο θα εφαρμοστεί.
Το 2024 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά για την Ουκρανία. Αλλά αυτή η τάση είναι περιφερειακή. Η Λευκορωσία, η Πολωνία και η Λιθουανία θα έχουν επίσης μια δύσκολη χρονιά. Εάν μετρηθεί σε ποσοστιαία βάση, τότε για το Κίεβο είναι το 100% των δυσκολιών, για τη Λευκορωσία – 50%, για την Πολωνία – 10-20%, και αρκετά για τη Λιθουανία, αλλά θα επηρεαστεί επίσης.

Δηλαδή, το 2024 θα συμβεί κάποιο δυσάρεστο περιφερειακό γεγονός, το οποίο θα επηρεάσει τέσσερις χώρες στον έναν ή τον άλλο βαθμό. Όταν συνέβη η καταστροφή στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka, η Ουκρανία περνούσε την περίοδο του Καρκίνου - αυτό είναι το στοιχείο του νερού και χάθηκε εντελώς. Τώρα η περίοδος των Διδύμων έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία - αυτό είναι το στοιχείο του αέρα, δηλαδή, το γεγονός του επόμενου έτους θα συνδεθεί κατά κάποιο τρόπο με τον αέρα.

Εκλογές στις ΗΠΑ
Τώρα η κατάσταση είναι τέτοια που οι Δημοκρατικοί έχουν πολύ αδύναμους υποψηφίους. Ο Μπάιντεν σίγουρα δεν θα φτάσει στην επόμενη γραμμή - το ωροσκόπιό του δεν του δίνει ούτε μια ευκαιρία. 
Ένας ενδιαφέρον υποψήφιος είναι ο Kennedy Jr. Αυτός είναι ο ανιψιός του ίδιου Κένεντι που σκοτώθηκε τη δεκαετία του '60. Πρόκειται για ένα αρκετά χαρισματικό άτομο που πιθανότατα θα είναι ένα από τα τρία κορυφαία φαβορί. Πολλοί θα νομίζουν ότι θα γίνει πρόεδρος. 
Αλλά υπάρχει ένα αστρολογικό εμπόδιο στον Κένεντι, το οποίο,  δεν θα του επιτρέψει να κερδίσει - διανύει την περίοδο της Αφροδίτης και στον οίκο της καριέρας αυτή βρίσκεται σε παρακμή. Ολόκληρο το ωροσκόπιο του Κένεντι είναι πολύ δυνατό και πολλά υποσχόμενο, αλλά λόγω αυτής της απόχρωσης με την Αφροδίτη, όλα μπορούν να καταρρεύσουν.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πολύ καλύτερη κατάσταση με τους υποψηφίους. Κάποιος από το συγκεκριμένο κόμμα θα γίνει πρόεδρος. Τα κυριότερα φαβορί είναι ο Michael Pence και ο Ron DeSantis.
Το πρόβλημα είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν μόνο σε ενάμιση χρόνο. Εάν κάποιος φωτεινός χαρακτήρας εισέλθει ξαφνικά στο κόμμα, τότε η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Και σίγουρα δεν είναι ο Τραμπ - όπως ο Μπάιντεν, έχει ήδη εγκαταλείψει την κούρσα. 
Αν δεν αλλάξει κάτι, οι τρεις πρώτοι θα είναι οι Πενς, ΝτεΣάντης και Κένεντι. Και από όλους τους παράγοντες μαζί, ο Ron Desantis έχει τις καλύτερες πιθανότητες.

Χρηματοοικονομικά
Τι θα συμβεί με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα το 2024; Λόγω της πολιτικής αποσταθεροποίησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και της προεδρικής κούρσας, οι χρηματοπιστωτικές αγορές ενδέχεται να συμπεριφέρονται διαφορετικά. 
Τον Νοέμβριο του 2023 ξεκινά η περίοδος του Κρόνου - ο ιδιοκτήτης του οίκου του πολέμου στο σπίτι του χρήματος. Αυτό σημαίνει ότι την περίοδο από το 2023 έως το τέλος του 2025, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετάσχουν σε μια στρατιωτική σύγκρουση που είναι οικονομικά επωφελής για αυτές. Παρεμπιπτόντως, η συμμετοχή των ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο πέρασε και από τον Κρόνο.
Αλλά την περίοδο από το 2027 έως το 2029, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν όλες τις πιθανότητες να εισέλθουν σε μια οικονομική κρίση του ίδιου μεγέθους όπως ήταν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.

Πρόεδρος
Όλα δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν τις εκλογές. Και είναι αρκετά ετερογενείς όσον αφορά τη βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου, ως επί το πλείστον αντίθετοι, κάτι που ταιριάζει πολύ στους Αμερικανούς. Ως αποτέλεσμα, οι Δημοκρατικοί θα προσπαθήσουν να ευχαριστήσουν τους ψηφοφόρους τους, έτσι θα πείσουν πολύ την Ουκρανία προς την ειρήνη.
Ο Άρης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Παρθένο. Ο Άρης είναι το θέμα των στρατιωτικών συγκρούσεων και η Παρθένος είναι η βασίλισσα της γραφειοκρατίας. Η τάση για τους επόμενους τέσσερις μήνες είναι η υπογραφή συμφωνιών που θα παγώσουν τη σύγκρουση. Και σε αυτό το πλαίσιο, ο Ζελένσκι γίνεται πολύ άβολος για τη Δύση, ειδικά από τη στιγμή που ο πλανήτης Κρόνος, σκληρός και με αρχές, ενεργοποιείται στο ωροσκόπιό του.
Από τη φύση του θα είναι πολύ άκαμπτος και άκαμπτος. Και αυτό θα τον οδηγήσει σε σοβαρές τριβές με τους δυτικούς εταίρους του.

Το 2024 είναι η πιο δύσκολη χρονιά για την Ουκρανία και εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες μειώσουν σημαντικά την οικονομική βοήθεια, τότε οι άνθρωποι εκεί θα πεινάσουν.
ΜΜ
https://www.provlepseis.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια