Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

PERSON OF THE YEAR 2023 Taylor Swift

Η Τέιλορ Σουίφτ ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2023 από το TIME — καθιστώντας την, την πρώτη γυναίκα που εμφανίστηκε δύο φορές στο εξώφυλλο Πρόσωπο της Χρονιάς από τότε που ξεκίνησε το franchise των Silence Breakers που ενέπνευσαν τις γυναίκες να μιλήσουν για τη σεξουαλική κακοποίηση.
Ο χαρακτηρισμός Πρόσωπο της Χρονιάς της Swift σηματοδοτεί πολλές άλλες πρωτιές για το franchise TIME, το οποίο ξεκίνησε πριν από σχεδόν έναν αιώνα ως ένας τρόπος να αποτυπωθεί η χρονιά μέσω του ατόμου, της ομάδας ή της ιδέας που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο τους προηγούμενους 12 μήνες — για καλό ή κακό.
Είναι το πρώτο άτομο που επιλέχθηκε λόγω των επιτευγμάτων της στις τέχνες και είναι μόνο η τέταρτη ατομική επιλογή που γεννήθηκε τα τελευταία 50 χρόνια. Ως η πρώτη γυναίκα που αναγνωρίστηκε περισσότερες από μία φορές, η Σουίφτ εντάσσεται σε μια μικρή ομάδα επαναλαμβανόμενων υποψηφίων, μαζί με αρκετούς προέδρους των ΗΠΑ και παγκόσμιους ηγέτες.

Το franchise, το οποίο ονομαζόταν «Άνθρωπος της Χρονιάς» μέχρι το 1999, έχει ιστορικά κλίση στους άνδρες - οι άνθρωποι που τείνουν να επιλέγονται ήταν συχνά παγκόσμιοι ηγέτες και CEOs, θέσεις που κατείχαν εδώ και καιρό άνδρες. Πριν από το 1999, μόνο τρεις γυναίκες είχαν λάβει τον τίτλο της «Γυναίκας της Χρονιάς» μεμονωμένα: η Wallis Simpson το 1936, η Queen Elizabeth II (1952) και η Corazon Aquino το 1986 . Άνδρας και σύζυγος της χρονιάς» μαζί με τον σύζυγό της Chiang Kai-shek το 1937.)

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια