Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι είδαμε στο Netflix το 2023

Οι δέκα κορυφαίοι τίτλοι με τις περισσότερες προβολές το 2023 :

1. The Diplomat
Από τη σεναριογράφο και εκτελεστική παραγωγό του Homeland, ήρθε το The Diplomat. Αυτό σημαίνει πως η σειρά έχει δημιουργούς που ξέρουν πώς να χειρίζονται τα plot-twists, τις περίπλοκες ιστορίες, και το πώς να μας κρατήσει αγκιστρωμένους για να περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη σεζόν. Ένα ανέλπιστα αξιοπρεπές ντεμπούτο για crime σειρά του Netflix, με εξίσου δυνατή πρωταγωνίστρια (Keri Russell, The Americans).

2. Cunk on Earth
Ό,τι καλύτερο θα βρείτε στο Netflix αυτή τη στιγμή αυτό το βρετανικό mockumentary από τον παραγωγό του Black Mirror. Πανέξυπνη και (ανέλπιστα) αστεία, η σειρά αυτή του Netflix, δεν γινόταν να λείπει από τη λίστα αυτή. Η Diane Morgan γίνεται ξανά η Philomena Cunk, μια παραπληροφορημένη ερευνήτρια δημοσιογράφος που έχει πολλά ιδιαίτερα να πει για την ιστορία. Τα υπόλοιπα; Στις οθόνες σας!

3. Beef
Δικαίως βρίσκεται στη λίστα αυτή. Πρόκειται για μια δραματική κομεντί που μιλά για τον καταπιεσμένο θυμό και το πώς αυτός μπορεί να εκδηλωθεί μελλοντικά, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν καταφέρεις να τον εκφράσεις τη στιγμή που πρέπει, στον άνθρωπο που πρέπει. Στη σειρά, δύο τέτοιοι καταπιεσμένοι θυμοί θα συγκρουστούν σε μια σειρά που δεν είναι ούτε τόσο αστεία, ούτε τόσο δραματική, αλλά σίγουρα είναι απολαυστική. Μα πότε φτάσαμε στο τελευταίο επεισόδιο;

4. Yellowjackets
Έχει πολλά ελαττώματα; Ίσως. Έχει, όμως, ταυτόχρονα και την ξεχωριστή δεξιότητα όπου, χωρίς να θυσιάζει το thrill μίας καλής πλοκής, να καταφέρνει να κάμψει τα είδη και να ισορροπήσει πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους τόνους, ανατρέποντας τις νόρμες; Ναι!Η σειρά σε παραγωγή Showtime έχει γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα καθώς έχει γρήγορα αναρριχηθεί στο No.3 του Top10 της streaming πλατφόρμας. Η σειρά έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «διαμάντι». Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει 97% βαθμολογία στο Rotten Tomatoes.

5. Physical: 100
Εκατό από τα πιο fit άτομα στον Κόσμο (εντάξει, όχι στον κόσμο, αλλά στη Νότια Κορέα), από παγκόσμιους πρωταθλητές μέχρι fitness influencers, ανταγωνίζονται σε μια σειρά από εξαντλητικές σωματικές προκλήσεις μέχρι να μείνει μόνο ένας. Είναι συναρπαστική τηλεόραση λόγω του διαμετρήματος των διαγωνιζομένων και της ποιότητας των διαγωνισμών, αυτό όμως που κάνει το Physical 100 ξεχωριστό είναι οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των διαγωνιζομένων. Έχουμε δράμα, ενθουσιασμό και εμφανίσιμους, ταλαντούχους ανθρώπους, όλα σε ένα μέρος, που εκτελούν δοκιμασίες τόσο προκλητικές που θα σου σπάσουν τον εγκέφαλο. Κάτι ανάμεσα σε Survivor και Squid Game. Η συνταγή της επιτυχίας!

6. The Fall of the House of Usher
Ο μαέστρος του τηλεοπτικού τρόμου Μάικ Φλάναγκαν επιστρέφει και διασκευάζει εμπνευσμένα Έντγκαρ Άλαν Πόε, ώστε να τιμωρήσει τα μέλη μιας οικογένειας. Η ιστορία εξελίσσεται μέσα από ένα μάτσο ανατριχιαστικά morality tales ενός φανταστικού κόσμου. Κάθε επεισόδιο, και μια τιμωρία…

7. Fargo
Η επιστροφή του Fargo στη γνωστή του φόρμα γίνεται με τη μορφή ενός θρίλερ επιβίωσης όμοιο του οποίου δεν έχει επιχειρήσει ξανά η σειρά. Η Τζούνο Τεμπλ είναι φανταστική, ο Τζον Χαμ είναι τρομακτικός ως villain και η Τζένιφερ Τζέισον Λι σε απόλυτο «δεν θέλεις να μπλέξεις» mode.

8. Όλα, Τώρα
Η σειρά «κοιτά στα μάτια» τη νευρική ανορεξία. Η Mia είναι στην ευαίσθητη ηλικία των 16 ετών και μετά από ένα εξάμηνο αποθεραπείας της νόσου, επιστρέφει στο σχολείο και τους φίλους της βλέποντας ότι η ζωή προχωράει γρήγορα, το ίδιο και οι άνθρωποι που είχε δίπλα της. Θα καταφέρει να εγκλιματιστεί στη νέα πραγματικότητα; Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η Σόφι Ουάιλντ από το «Talk to Me».

9. Tore
Ο 27χρονος Tore έρχεται αντιμέτωπος με μία μεγάλη και δραματική αλλαγή στη ζωή του… Ο καλύτερός του φίλος πεθαίνει σε δυστύχημα κι εκείνος καταφεύγει στα ναρκωτικά και τις εφήμερες σχέσεις. Παραγωγή από τη Σουηδία του Ουίλιαμ Σπετζ, ο οποίος επίσης πρωταγωνιστεί.

10. Surviving Paradise
Ακόμα ένα ριάλιτι στη λίστα αυτή. Δώδεκα άγνωστοι βρίσκονται σε ένα πραγματικό επίγειο παράδεισο και μία πολυτελή βίλα, όμως για να το απολαύσουν πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν. Στην πορεία θα κάνουν συμμάχους, φίλους και εχθρούς για να κερδίσουν το τελικό έπαθλο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια