Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2024

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024
Η χρονιά ξεκινάει με τον Πλούτωνα στην αναιρετική του Αιγόκερω και τον ανάδρομο Ερμή μέσα στον Τοξότη, σαν να θέλουν να επιδείξουν τον απολογισμό των δρώμενων του προηγούμενου χρόνου, όπου ο Πλούτωνας θα έλεγα ότι ήταν ο πρωταγωνιστής του 2023 με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Πλούτωνας που εκπροσωπεί την δύναμη της εξουσίας, έδωσε δια των αποφάσεων του αρκετό πόνο και θάνατο, σαν να ήθελε να μας θυμίσει ότι για να επιτευχθεί η απόλυτη εξουσία θέλει βία, πόνο, αίμα, απώλειες και καταστροφή.
Συγχρόνως ο Ποσειδώνας μέσα απο τους Ιχθύες, φιλοξενεί τον Κρόνο και ο Κρόνος φιλοξενεί τον Πλούτωνα και τον Ήλιο αυτό το διάστημα. Ένα μείγμα ενεργειών που μας φωτογραφίζουν τον φανατισμό ενός θρησκευτικού πολέμου που τείνει να εξαπλωθεί σε όλη την γη με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Στην αρχή του μήνα ο Ερμής τελειώνοντας με την αναδρομή του μέσα απο τον Τοξότη μας προτρέπει να δράσουμε με μια πιο ανοικτή και πιο φιλοσοφική διάθεση, αλλά στις 9 Ιανουαρίου που ο Ερμής κάνει όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα, μας παρασύρει με μπερδεμένες ιδέες, που μας δημιουργούν εξαπατήσεις και στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας.
Παράλληλα η εμπλοκή του Ερμή με τον Ποσειδώνα μπορεί επίσης να είναι η αιτία για δύσκολα σκηνικά απο καιρικά φαινόμενα όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και απο άλλα μέρη του κόσμου, που θα μας προβληματίσουν για άλλη μια φορά.
Με την Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 11 Ιανουαρίου κλείνουν κεφάλαια, που θα έπρεπε να είχαν κλείσει και τώρα αυτό γίνεται με αναγκαστικό τρόπο, για να ανοίξουν καινούργια σχετικά με ένα συγκεκριμένο σκοπό.
Η εμπλοκή του Κρόνου με τους Δεσμούς της Σελήνης μέσα απο τον άξονα Κριού Ζυγού, αυτό το διάστημα δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις μέσα σε ομάδες αλλά και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ενώ νέες ομάδες δημιουργούνται για να εδραιώσουν κάτι νέο που να καλύπτει τις ανάγκες των καιρών.
Η σύνοδος του Ήλιου με τον Πλούτωνα στις 21 Ιανουαρίου που γίνεται στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου, μας κάνει δυναμικούς και αποφασισμένους ώστε να μπορούμε να πετύχουμε με θάρρος μπροστά σε ότι εμπόδιο προκύψει, ίσως και με ακύρωση στόχων αν αυτό χρειαστεί, προκειμένου να ανατραπεί το κατεστημένο και να γεννηθεί κάτι νέο.
Η Πανσέληνος στις 25 Ιανουαρίου μας προτρέπει να έχουμε μια ολοκληρωτική αντιμετώπιση των προβλημάτων που χρονίζουν, με λύσεις ρεαλιστικές αλλά και σκληρές κάτω απο το σπαθί της δικαιοσύνης. Νέοι νόμοι που φαίνονται σκληροί εκ πρώτης όψεως, δίνουν λύσεις που είναι απαραίτητες.
Ο Ουρανός στις 28 Ιανουαρίου γυρίζει απο την αναδρομή του για να φέρει τις αλλαγές που μετατέθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και τώρα έχει έλθει η ώρα να ολοκληρωθούν. Αυτό δημιουργεί αντιδράσεις, τσακωμούς και φασαρίες μέσα σε ομάδες με κοινά αιτήματα, ενώ συγχρόνως οργανώνονται νέες ομάδες κρούσης με αίτημα να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που χρονίζουν.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024
Ο Φεβρουάριος θα είναι ένας μήνας παγκόσμιων αναταραχών με αιτήματα ειρήνης και ευημερίας, που θα επηρεάσουν και θα ξεσηκώσουν τον κόσμο ολόκληρο. Ο φόβος για τρομοκρατικά γεγονότα θα είναι η μόνιμη απειλή σε όλο τον κόσμο και αυτό θα ξεσηκώσει εύλογες αντιδράσεις παντού.
Με την Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 10 Φεβρουαρίου θα δούμε νέες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για τα υποχρεωτικά μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να γίνουν ριζικές αλλαγές. Ωστόσο η ανάγκη για μια νέα αρχή είναι επιτακτική με ότι αυτό συνεπάγεται.
Στις 14 Φεβρουαρίου που ό Άρης θα συναντήσει τον Πλούτωνα μέσα στον Υδροχόο θα κάνει τα αιτήματα πιο δυναμικά και επαναστατικά, ώστε να αλλάξει ότι δεν άλλαξε τόσο καιρό.
Η υπερβολική φιλοδοξία και η επιθυμία για την απόλυτη εξουσία αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις, μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις και σκηνές βίας, σκληρότητας, εξαναγκασμού και βαρβαρότητας.
Με την εμπλοκή του Χείρωνα με τους Δεσμούς της Σελήνης, στις 19 Φεβρουαρίου θα δούμε δημιουργία ομάδων θεραπευτών, ακτιβισμού, εθελοντισμού που θα θέλουν να προσφέρουν σε άλλες ομάδες που χρειάζονται βοήθεια.
Η Πανσέληνος στις 24 Φεβρουαρίου στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων μας προϊδεάζει για μια ιδεολογική ανταρσία και ανυπακοή στους αρχηγούς που θέλουν να επιβάλουν μέτρα χωρίς την κοινωνική αποδοχή.
Προς το τέλος του μήνα με το τετράγωνο του Άρη με τον Δία, παίρνονται παρορμητικές αποφάσεις που δημιουργούν ανυπακοή και μια πολεμική ατμόσφαιρα. Οι αντιδράσεις είναι κυρίως για θέματα που αφορούν την οικονομία. Στο πολιτικό σκηνικό ευνοούνται απο τα γεγονότα, οι ομάδες με τις πιο ακραίες θέσεις.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2024
Στις αρχές του Μαρτίου λόγω της επαφής του Δία με τον Ποσειδώνα, με μια προκλητική όψη μεταξύ τους, σκάνδαλα που θα βγούν στην επιφάνεια θα δυναμιτίσουν το υπάρχον κλίμα ακόμη περισσότερο. Μεγάλη ανησυχία θα επικρατήσει απο κερδοσκοπικά παιχνίδια που μας έχουν φέρει σε αδιέξοδο.
Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα κάνει τα οράματα και τον ιδεαλισμό να υπερισχύουν της στεγνής λογικής. Η απουσία σχεδιασμού και προληπτικών μέτρων είναι και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων, ενώ οι πλημμύρες και οι καταστροφές απο νερό δημιουργούν κλίμα απόγνωσης για άλλη μία φορά.
Ηθικά διλήμματα, συμπονετική κατανόηση υπέρ των αδυνάτων είναι τα επιχειρήματα που προβάλλονται και όλα μαζί δημιουργούν ένα κλίμα σύγχυσης και αοριστίας χωρίς τελικά κάτι συγκεκριμένο και ή ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα.
Στις 10 Μαρτίου με την Νέα Σελήνη στους Ιχθείς μια ιδεολογική επανάσταση θα ξεσηκωθεί με το αίτημα την παρέμβαση της δικαιοσύνης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες δράσεις υπέρ των αδυνάτων.
Πολύ πιθανόν οι εξώσεις που μπορεί να γίνονται αυτό το διάστημα να δημιουργήσουν μαζικά κινήματα υπεράσπισης των παθόντων.
Το τετράγωνο του Άρη με τον Ουρανό δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα και οι διεκδικήσεις γίνονται δυναμικά με επεισόδια και βία. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια φορτισμένη ατμόσφαιρα εκτός ελέγχου.
Πιθανές απεργιακές κινητοποιήσεις μπορεί να οργανωθούν και για άλλους λόγους.
Αυτό το διάστημα προσοχή χρειάζεται στον δρόμο γιατί ατυχήματα απο βιασύνη και ξεροκεφαλιά μπορεί να υπάρχουν λόγω ενός διάχυτου εκνευρισμού.
Η Σεληνιακή έκλειψη που θα γίνει στις 25 Μαρτίου δίνει υποσχέσεις για το μέλλον, αλλά δεν καλύπτει τις εύλογες τωρινές ανάγκες. Το αίσθημα της εγκατάλειψης είναι έντονο και η ανασφάλεια κυριαρχεί σε πολλά επίπεδα για άλλη μια φορά.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024
Το διάστημα μεταξύ των δύο εκλείψεων όλο το κλίμα της αναστάτωσης που έχει δημιουργηθεί απο τα τρέχοντα γεγονότα, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα έντασης και ανησυχίας.
Ο Ερμής που αναδρομεί απο την αρχή του μήνα μέσα απο τον Κριό, καθυστερεί ή αναβάλλει τις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ επαναφέρει διάφορες εκκρεμότητες απο το παρελθόν και δημιουργεί κρίσεις σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας.
Η κριτική διάθεση είναι πολύ έντονη στον κόσμο, κυρίως για τα πρόσωπα της εξουσίας, που θεωρούνται οι αίτιοι των κακώς κείμενων που απασχολούν δυσάρεστα την κοινωνία για άλλη μία φορά.
Με την ολική έκλειψη Ηλίου που γίνεται στις 8 Απριλίου 2024 στην 19η μοίρα του Κριού. οι αρχηγοί κρίνονται για την ικανότητα τους, δηλαδή για το αν μπορούν να ανταπεξέλθουν, στις κρίσιμες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, με επιτυχία. Το τέλος μιας υπόθεσης δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα και επαναφέρει στο προσκήνιο θέματα απο το παρελθόν που δεν είχαν λυθεί επιτυχώς.
Στις 10 Απριλίου με την σύνοδο του Άρη με τον Κρόνο στους Ιχθείς, κάτω απο την επήρροια της Έκλειψης που προηγήθηκε, ένα τέλος μιας κατάστασης δίνεται με σκληρό τρόπο. Πιθανή η παραίτηση κάποιου σημαντικού προσώπου αλλά και μία πυροδότηση σε κάτι όχι και τόσο ευχάριστο. Δοκιμασία της αντοχής μας θα υπάρχει στις δύσκολες καταστάσεις που θα προκύψουν. Νέοι αρχηγοί εμφανίζονται ως σωτήρες.
Στις 19-20.4.2024 οι ευνοϊκές όψεις του Άρη, με τον Δία και τον Ουρανό δίνουν ευκαιρίες, και αν υπάρξει η δέουσα συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο στόχο θα προκύψει ένα ευχάριστο τελικό αποτέλεσμα. Ικανοί οργανωτές εμφανίζονται αυτό το διάστημα που θα βοηθήσουν σε αυτό το έργο.
Ένα ξαφνικό γεγονός δίνει ευκαιρίες για ανατροπές και απόκτηση ελευθερίας κινήσεων σε καταστάσεις που τρέχουν και απασχολούν την επικαιρότητα.
Στις 21 Απριλίου 2024 γίνεται μια ξαφνική μεταστροφή της τύχης που δίνει μεγάλη αισιοδοξία. Ένα αναπάντεχα θετικό γεγονός, μας εκπλήσσει ευχάριστα και πιθανόν τα πάντα να πάρουν μια άλλη τροπή κυρίως σε θέματα ασφάλειας, οικονομικής αλλά και προσωπικής. Μια αλλαγή στην παγκόσμια σκακιέρα θα φέρει καινούγιο αέρα στην οικονομία.
Η Πανσέληνος στις 24 Απριλίου στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, μας φέρνει στην επιφάνεια και πάλι τα οικονομικά προβλήματα. Η συσπείρωση γύρο απο ένα νέο αρχηγό δίνει ελπίδες για κάτι καλύτερο.
Ο Ερμής στις 25 Απριλίου τελειώνει την αναδρομή του στον Κριό και οι τρέχουσες εξελίξεις παίρνουν τον δρόμο τους βιαστικά για να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο.
Επίσης το εξάγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα που κορυφώνεται στις 25 Απριλίου μας υποδεικνύει προσωπικές ευκαιρίες, ενώ τα γνωστά κερδοσκοπικά παιχνίδια ευνοούνται και πάλι απο το νέο διαμορφωμένο κλίμα. Ελπίδες ωστόσο γεννιούνται για καλύτερες μέρες σε όλους μας.
Στο τέλος του μήνα η σύνοδος του Άρη με τον Ποσειδώνα στην αναιρετική μοίρα των Ιχθύων μας αναδεικνύει τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που δημιουργούν προβλήματα παγκοσμίως. Οι δυνάμεις της φύσης κάνουν και πάλι την παρουσία τους για να μας δείξουν τα λάθη μας ως ανθρωπότητα.
Καταστροφές απο νερό, πλημμύρες ή ναυτικά ατυχήματα μπορεί να συμβούν αυτές τις ημέρες. Επίσης πιθανόν να έχουν μια έξαρση, οι αλλεργίες και οι επιδημίες. Προσοχή στην βιασύνη, την αφηρημάδα και τα ατυχήματα.

ΜΑΙΟΣ 2024
Απο τον Μάιο και για τους τέσσερις επόμενους μήνες, ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται στην αναιρετική μοίρα των Ιχθύων και αυτό θα καθορίσει το χρώμα αυτού του καλοκαιριού. Η τελευταία μοίρα του ζωδιακού μαζεύει όλο τον πόνο μιας διαδρομής μέσα στον ζωδιακό κύκλο. Είναι το τελευταίο στάδιο πριν την αναγέννηση. Τέσσερις δύσκολοι μήνες λοιπόν, για όλους του κατατρεγμένους του κόσμου. Ο πόνος και τα βάσανα της ανθρωπότητας θα είναι στην επικαιρότητα και θα μας αναδείξουν τα λάθη που πρέπει να διορθώσουμε, για να συνεχίσουμε μπροστά ως υγιής και δίκαιη ανθρωπότητα.
Ο Πλούτωνας στις 2 Μαΐου γυρίζει ανάδρομος μέσα απο τον Υδροχόο και φέρνει στην επιφάνεια γεγονότα σημαντικά που πρέπει να επανεξεταστούν με σοβαρότητα και προβληματισμό για το καλό όλης της ανθρωπότητας. Με το ξεκίνημα της αναδρομής του ο Πλούτωνας, κάνει μια δύσκολη όψη με τον Κρόνο, που σημαίνει ότι μια ακόμη απειλή, απο νέες σκληρές αποφάσεις και εξαναγκασμούς, αιωρείται στην ατμόσφαιρα.
Ένα δύσκολο διάστημα με σκληρά σκηνικά που εξελίσσονται για άλλη μία φορά στον πλανήτη, με πολύ βία και μεγάλες απώλειες έμψυχες και άψυχες. Ο Άρης στις 20 Μαΐου κάνει σύνοδο με τους Δεσμούς της Σελήνης και μπορεί να μας δώσει σκηνικά ομαδικής βίας, τσακωμούς και φασαρίες.
Επίσης δημιουργία νέων ομάδων είναι πιθανή, που δεν θα διστάζουν να χρησιμοποιούν την βία σαν όπλο. Παράλληλα όμως μπορεί να υπάρχουν και σημαντικές ομαδικές αθλητικές επιτυχίες που θα μας κάνουν υπερήφανους.
Η Πανσέληνος που θα γίνει στις 23 Μαΐου στον άξονα των Διδύμων-Τοξότη μας ανεβάζει την αισιοδοξία λόγω της προσμονής οικονομικών μέτρων που θα παρθούν ως ενίσχυση των αδύναμων ομάδων. Μια οικονομική στήριξη βοηθάει έστω και επιμέρους τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία τον τελευταίο καιρό.
Παράλληλα το εξάγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα δίνει ευκαιρίες για κέρδη σε κάποιους, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και εύκολα επίκτητα χρήματα απο παράνομες δραστηριότητες.
Η εμπλοκή του Δία με τους Δεσμούς της Σελήνης βοηθά να δημιουργηθούν ομάδες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα ή κοινά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία και θα απασχολήσουν έντονα την επικαιρότητα.
Στις 26 Μαΐου ο Δίας μπαίνει στο ζώδιο των Διδύμων και στρέφει το ενδιαφέρον στην διάδοση της πληροφορίας σαν όπλο της διαχείρισης των καταστάσεων που διαδραματίζονται. Η έννοια της διάδοσης της πληροφορίας παίρνει άλλη αξία, αφού μπορεί να βοηθήσει στην διαχείριση των καταστάσεων που έχουν προκύψει. Με τον Δία στους Διδύμους το εμπόριο το επόμενο διάστημα θα ανθίσει και πάλι.
Στο τέλος του μήνα ο Άρης κάνει μια σύνοδο με τον Χείρωνα και θέλει προσοχή αυτή η μέρα για ατυχήματα που μπορεί να συμβούν. Επίσης σκηνές βίας θα μας αναστατώσουν και πάλι.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2024
Ο Ποσειδώνας απο την τελευταία μοίρα του ζωδιακού, συνεχίζει να δίνει εικόνες πόνου των κατατρεγμένων απο την μοίρα ανθρώπων ανά την υφήλιο.
Η αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον συνεχίζει να υπάρχει έκδηλη.
Στις αρχές Ιουνίου, με τον Δία να κάνει ένα τρίγωνο στον ανάδρομο Πλούτωνα, πολλές συζητήσεις για τους κερδισμένους και τους χαμένους υπάρχει στην επικαιρότητα. Η διασημότητα και η επίδειξη δύναμης είναι το θέμα των ημερών. Κάποιες μεταβολές στον τομέα της οικονομίας δίνουν ελπίδες για καλύτερες μέρες, αλλά και η προπαγάνδα δια των υποσχέσεων καλά κρατεί.
Η Νέα Σελήνη στις 6 Ιουνίου μέσα στους Διδύμους μας δίνει την αίσθηση της χαλαρότητας, όμως υπονοεί και την απαραίτητη προσγείωση στην πραγματικότητα. Ωστόσο είναι ένα διάστημα που ένα διάλυμα απο τις έγνοιες είναι απαραίτητο. Αυτό το διάστημα πολλές υποσχέσεις και λόγια δίνουν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο
Στις 11 Ιουνίου ο Άρης κάνει τετράγωνο επάνω στον ανάδρομο Πλούτωνα και τα πολεμικά σκηνικά επανέρχονται στο προσκήνιο. Βία και καταστροφές δημιουργούν σκηνικά απανθρωπιάς, ενώ τα αθώα θύματα είναι και πάλι αυτά που πληρώνουν τον λογαριασμό. Τα συμφέροντα δείχνουν και πάλι το σκληρό τους πρόσωπο προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους.
Στις 17 Ιουνίου ο Ερμής κάνει ένα τετράγωνο επάνω στον Ποσειδώνα και φουντώνει εξαπατήσεις, ψέμματα, σκάνδαλα που δημιουργούν ένα κλίμα σύγχυσης και ανασφάλειας. Προσοχή αυτή την ημέρα στην αφηρημάδα και στις παρεξηγήσεις. Ατυχήματα και ζημιές απο νερό είναι πιθανές να γίνουν και πάλι.
Στις 20 Ιουνίου ο Ήλιος θα κάνει ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και μας απογοητεύει με την κατάστρωση πολλών σχεδίων που γίνονται ακόμα μια φορά, αν και δεν υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης τους. Τα βάσανα των ανθρώπων που βρίσκονται στο προσκήνιο και πάλι, δημιουργούν ατμόσφαιρα απόγνωσης και αβεβαιότητας για το μέλλον.
Η Πανσέληνος που γίνεται στις 22 Ιουνίου στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω, μας τονίζει την αξία της πατρίδας και του τόπου καταγωγής αλλά και της ιδιαίτερης κουλτούρας που κουβαλάνε οι άνθρωποι απο τον τόπο τους. Τα σκληρά σκηνικά της προσφυγιάς δημιουργούν σοβαρές σκέψεις για την αξία της πατρίδας αλλά και την ανάγκη της υπεράσπιση της. Η ροή των προσφύγων αυξάνεται δημιουργώντας σκηνές που θα πρέπει να κάνει την ανθρωπότητα να ντρέπεται.
Ο Κρόνος στις 29 Ιουνίου αναδρομεί και πάλι μέσα στους Ιχθείς και μας καλεί να αναλογιστούμε και πάλι τι είναι εφικτό και τι ανέφικτο. Καλά τα όνειρα και τα οράματα μας λέει ο γερο-Κρόνος αρκεί να μπορούν να υλοποιηθούν.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2024
Ο πόνος και τα βάσανα της ανθρωπότητας θα είναι στην επικαιρότητα και αυτό τον μήνα και θα συνεχίσουν να υπογραμμίζουν τα λάθη μας.
Στις 2 Ιουλίου ο Ποσειδώνας μέσα απο την αναιρετική μοίρα των Ιχθύων αρχίζει την αναδρομή του και ο φανατισμός και τα αποτελέσματα του, ξαναγυρίζουν στο προσκήνιο. Ο φόβος και η ανασφάλεια δημιουργούν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ένα ηλεκτρισμένο κλίμα.
Συγχρόνως ο Ουρανός εμπλέκεται με τους Δεσμούς της Σελήνη και ξαφνικά γεγονότα απειλούν την ηρεμία μας ενώ κάποιες εξτρεμιστικές ομάδες δημιουργούν αναστάτωση και ένα απειλητικό κλίμα που μας αναστατώνει.
Η Νέα Σελήνη στις 6 Ιουλίου μέσα στο ζώδιο του Καρκίνου μας κάνει πιο εσωστρεφείς και η ανάγκη για ειρήνη, ηρεμία και ασφάλεια του τόπο του καθενός μας, είναι το ζητούμενο ανα τον κόσμο.
Μεγάλες διπλωματικές προσπάθειες γίνονται για να εξομαλυνθούν οι ανώμαλες καταστάσεις που έχουν προκύψει το προηγούμενο διάστημα. Πολλά τα θύματα που χρειάζονται την ανθρώπινη συμπαράσταση μέσα στους δύσκολους καιρούς. Η αγάπη για τον κατατρεγμένο και η ανθρωπιά δίνουν το καλό παράδειγμα στους υπόλοιπους, αφού στην τελική όλοι μπορεί να βρεθούν στην κατάσταση του θύματος κάποτε.
Στις 10 Ιουλίου ο Δίας εμπλέκεται σε ευνοϊκή όψη με τους Δεσμούς της Σελήνης, που σημαίνει ότι ομάδες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα κάνουν ευχάριστες δημιουργικές δράσεις. Η αλληλοβοήθεια και η κοινωνικότητα δημιουργούν σημαντικές γνωριμίες και νέες φιλίες.
Στις 15 Ιουλίου ο Άρης κάνει σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί ξαφνικά γεγονότα δυναμιτίζουν και πάλι την ατμόσφαιρα. Πιθανά ατυχήματα μπορεί να γίνουν απο βιασύνη και ξεροκεφαλιά.
Με την Πανσέληνο που γίνεται στις 21 Ιουλίου στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω, ξαφνικά γεγονότα αναστατώνουν την ηρεμία που χρειαζόμαστε στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Οι πυρκαγιές είναι η αιτία για να μας χαλάσουν την διάθεση και να κάνουν ζημιές και καταστροφές για ένα ακόμα καλοκαίρι. Προσοχή χρειάζεται στις μετακινήσεις.
Ωστόσο στις 22 Ιουλίου το τρίγωνο του Άρη με τον ανάδρομο Πλούτωνα μπορεί να δώσει νέες επιτυχίες σε υπεράνθρωπες προσπάθειες μέσα απο τον αθλητισμό.
Στις 26 Ιουλίου ο Χείρωνας αναδρομεί μέσα στον Κριό και μας κάνει να σκεφτούμε τις πληγές που κουβαλάμε, ενώ μας θυμίζει συγχρόνως ότι πρέπει να τις φροντίσουμε για να επουλωθούν.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2024
Ο πόνος και τα βάσανα της ανθρωπότητας θα συνεχίσουν να είναι στο προσκήνιο και αυτό τον μήνα. Η αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον συνεχίζει να απλώνεται όλο και περισσότερο σε όλο τον κόσμο.
Η Νέα Σελήνη που θα γίνει στις 4 Αυγούστου μέσα στο ζώδιο του Λέοντα μας κάνει να νοσταλγούμε παλιές δόξες, αλλά και να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο. Οι μεγάλες αλλαγές που υπάρχουν αυτό το καλοκαίρι μας κάνουν να νοσταλγούμε περασμένα καλοκαίρια. Κοιτάζοντας όμως την δυστυχία που υπάρχει γύρο μας θα νοιώθουμε τυχεροί για αυτά που έχουμε και πιστεύουμε ότι αξίζουν να πολεμήσουμε για να τα διατηρήσουμε. Ο Ερμής που ετοιμάζεται να γυρίσει ανάδρομος μέσα απο την Παρθένο, μας προκαλεί να κάνουμε την αυτοκριτική μας ώστε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που τρέχουν και όχι απλώς να τα παρατηρούμε και να τα κριτικάρουμε.
Στις 5 Αυγούστου ο Ερμής αναδρομεί μέσα στην Παρθένο και δημιουργεί ανατροπές και καθυστερήσεις στους προγραμματισμούς μας, ωστόσο μας δίνει και τον χρόνο για να οργανωθούμε καλύτερα.
Στις 7 Αυγούστου ο Δίας κάνει ένα τετράγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα και τα σκηνικά επίδειξης δύναμης μας προβληματίζουν και πάλι, ενώ οι κερδοσκόποι επανέρχονται δριμύτεροι, αφού βρίσκουν και πάλι πρόσφορο το έδαφος.
Στις 14 Αυγούστου όταν ο Άρης κάνει σύνοδο με τον Δία μέσα στο ζώδιο των Διδύμων, χρειάζεται προσοχή στους παρορμητισμούς και τις επιπόλαιες επιλογές γιατί κρύβει παγίδες αυτό το διάστημα. Ανταρσίες και ανυπακοή μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα μέσα στις σχέσεις. Πιθανά είναι και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στο διαδίκτυο, στις επικοινωνίες και στις μετακινήσεις.
Στις 16 Αυγούστου ο Άρης κάνει τετράγωνο επάνω στον ανάδρομο Κρόνο Μεγάλες προσπάθειες χρειάζονται για να ξεπεραστούν δυσκολίες και ακυρώσεις που μπορεί να προκύψουν ξαφνικά. Προσοχή χρειάζεται γιατί ατυχήματα μπορεί να προκύψουν απο αφηρημάδα.
Ξαφνικά γεγονότα μας αναστατώνουν μέσα στο καλοκαίρι με την Πανσέληνο που γίνεται στις 19 Αυγούστου στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Επιπόλαιες ενέργειες που προηγήθηκαν μπορεί να προκαλέσουν τώρα οικονομικές ζημιές και κλήμα ανασφάλειας. Για αυτό τον λόγο η σύνεση και η επαναθεώρηση των αποφάσεων είναι απαραίτητες ώστε να ξεπεραστούν έγκαιρα οι δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν.
Στις 20 Αυγούστου που ο Δίας κάνει ένα τετράγωνο επάνω στον ανάδρομο Κρόνο, νομικά προβλήματα μπορεί να προκύψουν τα οποία απαιτούν πολύ σοβαρή αντιμετώπιση. Μεγάλες δυσκολίες εμφανίζονται απο το πουθενά και χρειάζεται πολύ υπομονή και αίσθηση καθήκοντος για να αντιμετωπιστούν.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024
Στην 1η Σεπτεμβρίου ο Ουρανός γυρίζει και πάλι ανάδρομος μέσα απο τον Ταύρο και ανατρέπει τις αλλαγές που έγιναν βιαστικά, το προηγούμενο διάστημα.
Συγχρόνως ο Πλούτωνας στις 2 Σεπτεμβρίου γυρίζει για λίγο ξανά στον Αιγόκερω και η δύναμη της εξουσίας κάνει και πάλι την εμφάνιση της, για να θυμίσει ότι υπάρχει και έχει τον λόγο στις εξελίξεις που έχουν προκύψει το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή όταν ο Πλούτωνας ήταν μέσα στο ζώδιο του Υδροχόου.
Η Νέα Σελήνη στις 3 Σεπτεμβρίου μέσα απο το ζώδιο της Παρθένου, υποδεικνύει την ανάγκη της διευθέτησης θεμάτων που έχει φέρει ο θρησκευτικός φανατισμός. Η αποτυχία κάθε διπλωματικής προσπάθειας κρίνεται και αναλύεται διεξοδικά. Στο μικροσκόπιο της κριτικής μπαίνουν τα κίνητρα για τα αποτελέσματα ενός πολέμου με τόσες πολλές και άδικες απώλειες.
Την επόμενη μέρα ο Άρης κάνει ένα τετράγωνο επάνω στο ανάδρομο Ποσειδώνα που μπορεί να φέρει απώλειες και καταστροφές απο νερό. Προσοχή χρειάζεται αυτές τις ημέρες, αφού η δύναμη της φύσης μπορεί να μας εκπλήξει με καιρικές ανωμαλίες και να προκαλέσει μεγάλες ζημιές και ατυχήματα.
Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Άρης εμπλέκεται με του Δεσμούς της Σελήνης και μπορεί να δούμε ομάδες να οργανώνονται για ένα συγκεκριμένο σκοπό με δυναμική αλλά και μία πολεμική διάθεση.
Στις 18 Σεπτεμβρίου γίνεται η Μερική Έκλειψη Σελήνης στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Η έκλειψη αυτή θα υποδείξει την ανάγκη σοβαρής αντιμετώπισης των επεισοδίων που γίνονται με έντονο το στοιχείο της βίας κυρίως απο οργανωμένες ομάδες. Ο φανατισμός είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί με βία και χρειάζονται προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις ώστε να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ο προγραμματισμός ριζικών αλλαγών με το έρεισμα της λαϊκής συναίνεσης. Μόνο η κατανόηση του προβλήματος και η ενότητα μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στις 21 Σεπτεβρίου ο Ήλιος έχει αντίθεση με τον ανάδρομο Ποσειδώνα και δεν βοηθάει καθόλου στην κατάστρωση σχεδίων που δεν έχουν την δυνατότητα πραγματοποίησης. Με την ίδια όψη απογοήτευση και σύγχυση δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας. Θέματα υγείας μπορεί να προκύψουν και να θέλουν άμεση αντιμετώπιση.
Στις 25 Σεπτεβρίου και ο Ερμής που κάνει μια αντίθεση με τον ανάδρομο Ποσειδώνα μας μπερδεύει με αφηρημένες ιδέες και λανθασμένο τρόπο σκέψης, έτσι δύσκολα μπορούμε να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Στις 26 Σεπτεβρίου ο ανάδρομος Κρόνος εμπλέκεται με τον ανάδρομο Πλούτωνα με δύσκολη όψη και επανέρχεται ο φόβος για σκληρά μέτρα που μπορεί να επιβληθούν για κάποιο λόγο, στο άμεσο μέλλον.
Στις 30 Σεπτεβρίου ο Άρης έχει τρίγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο και δίνει ένα αίσιο τέλος μιας δύσκολης κατάστασης που δοκίμασε τις αντοχές μας.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024
Στις 2 Οκτωβρίου γίνεται η Ολική Έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Ζυγού. Η έκλειψη αυτή επιτάσσει την ανάγκη να βρεθούν συγκαταβατικές λύσεις στα προβλήματα που τρέχουν, διαφορετικά θα υπάρξουν αντιδράσεις και οι άνωθεν αποφάσεις θα έχουν το στοιχείο του εξαναγκασμού, με κίνδυνο να χαθούν ευκαιρίες και να διαλυθεί ότι μέχρι τώρα έχει επιτευχθεί δια της διπλωματικής οδού. Θα πρέπει να βρεθούν οι όσο το δυνατόν καλύτερες λύσεις με γνώμονα το συμφέρον του συνόλου, της οικογένειας και κατ΄επέκταση της πατρίδας.
Ο Δίας αναδρομεί στις 9 Οκτωβρίου στο ζώδιο των Διδύμων και έρχεται για να επανεξετάσει θέματα δικαιοσύνης. Ωστόσο χρειάζεται φρόνηση και συγκρατημένη αισιοδοξία για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.
Στις 12 Οκτωβρίου ο Πλούτωνας ορθοδρομεί μέσα απο την τελευταία μοίρα του Αιγόκερω για να μετακομίσει οριστικά στο ζώδιο του Υδροχόου και να επιβάλλει το καινούργιο αφήνοντας τον συντηρητισμό του Αιγόκερω. Την ίδια μέρα ο ανάδρομος Δίας έχει ένα εξάγωνο με τον ανάδρομο Χείρωνα και δίνει ευκαιρίες να επουλωθούν πληγές και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη.
Στις 17 Οκτωβρίου η Πανσέληνος που γίνεται στον άξονα Κριού-Ζυγού μας τονίζει έντονα την ανάγκη για ειρήνη και διάθεση διαπραγματεύσεων σε εθνικά θέματα ή σε οικογενειακά σε προσωπική βάση. Σοβαρές αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν με γνώμονα την δικαιοσύνη χωρίς φανατισμούς, μίσος, εμπάθεια και επικίνδυνους παρορμητισμούς.
Στις 28 Οκτωβρίου ο Άρης κάνει ένα τρίγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα καιβοηθάει σε μία συνειδητή καθοδήγηση της θέλησης μας, αλλά και την ικανότητα να κρύβει κανείς τα νεύρα και την οργή του χάριν της ειρήνης.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2024
Μια σκληρή Νέα Σελήνη που γίνεται στις 1η Νοεμβρίου στο ζώδιο του Σκορπιού, επιβάλλει ριζικές αλλαγές και αποχαιρετισμό των γνωστών μεθόδων που αποδείχθηκαν άκαιρες. Ένας πόλεμος για τα διεθνή συμφέροντα βγαίνει σε αδιέξοδο και γυρίζει ο διακόπτης για να γίνουν αλλαγές εδώ και τώρα με το όποιο κόστος. Το χάος που δημιουργείται είναι ένα απαραίτητο στάδιο πριν τελειώσει οριστικά μια κατάσταση.
Ο Κρόνος στις 15 Νοεμβρίου τελειώνει μια ανάδρομη πορεία στους Ιχθείς και δίνει τις τελικές πινελιές του, προσγειώνοντας μας στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που προέκυψε απο τις αποφάσεις και δράσεις που το πιθανότερο είναι να μας έχουν μπερδέψει περισσότερο.
Το διάστημα της περισυλλογής τελείωσε και είναι ώρα για σκληρή αντιμετώπιση των κακώς κείμενων.
Η Πανσέληνος που γίνεται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στις 15 Νοεμβρίου έχει έντονο το στοιχείο της ανατροπής κυρίως στον οικονομικό τομέα. Μέσα στην αναταραχή και την θολούρα ξεπηδάνε νέες ομάδες με κοινά συμφέροντα. Έντονη η ομαδοποίηση αλλά και οι αντιδράσεις για θέματα κυρίως οικονομικά.
Στις 19 Νοεμβρίου ο Πλούτωνας εγκαταλείπει οριστικά το ζώδιο του Αιγόκερω και μπαίνει στο ζώδιο του Υδροχόου όπου θα μείνει για τα επόμενα 20 χρόνια. Τώρα είναι έτοιμος να καθορίσει τις ριζικές αλλαγές που χρειάζονται χωρίς συναισθηματισμούς και πισωγυρίσματα. Το καλό της ανθρωπότητας προέχει και η τεχνητή νοημοσύνη σαν εργαλείο θα αλλάξει ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.
Ο μήνας τελειώνει με την αναδρομή του Ερμή μέσα στον Τοξότη στις 26 Νοεμβρίου και η πληροφορία γίνεται συγκεχυμένη για τα θέματα που τρέχουν στην επικαιρότητα. Αναλύσεις και κριτική διάθεση με διάφορες απόψεις χωρίς προτάσεις είναι άχρηστες και περιττές. Με άλλα λόγια ψάχνοντας εύκολες αλλά αόριστες και ανεδαφικές λύσεις, δεν λύνονται ουσιαστικά τα προβλήματα. Δεν βοηθούν ωστόσο οι πολλές ιδέες και οι απόψεις, χωρίς να στοχεύουν σε κάτι συγκεκριμένο, διαφορετικά απλά θα υπάρχει κίνδυνος να διασκορπίζεται ενέργεια σε πολλά πεδία χωρίς ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2024
Ο μήνας αρχίζει με μια μαχητική Νέα Σελήνη μέσα στον Τοξότη με έντονο το κλίμα του ενθουσιασμού και της επιθυμίας για αποτελεσματική δράση. Πολλές ιδέες για σχέδια που μπορεί να πραγματοποιηθούν με τις ανάλογες θυσίες. Ένας νέος κόσμος γεννιέται μέσα απο τις αλλαγές που φέρνει η εξέλιξη της τεχνολογίας. Ανατροπές στα μέχρι τώρα δεδομένα για την διεθνή οικονομία.
Στις 3 Δεκεμβρίου ο Πλούτωνας εμπλέκεται με τους Δεσμούς της Σελήνης με ευνοϊκή όψη και αμοιβαία σχέδια για ένα κοινό σκοπό έχουν μια σημαντική προοπτική επιτυχίας.
Στις 7 Δεκεμβρίου ο Άρης μέσα στο ζώδιο του Λέοντα αναδρομεί και επαναφέρει θέματα ηγεσίας. Ανοικτός είναι πια ο πόλεμος για την εξουσία. Παράλληλα στις 8 Δεκεμβρίου ο Ποσειδώνας τελειώνει με την αναδρομή του για να κάνει το τελικό πέρασμα του μέσα απο τις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων για να δώσει και πάλι τις εικόνες του ανθρώπινου πόνου και τα προβλήματα που δημιουργεί η απληστία.
Στις 13 Δεκεμβρίου ο ανάδρομος Δίας εμπλέκεται με δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα και ένας άνδρας μανιακός για εξουσία επανέρχεται στο προσκήνιο.
Η καθοδήγηση και εκμετάλλευση της μάζας με την επιδίωξη φανατισμένων στόχων ή σκοπών ξαναεμφανίζεται δυναμικά. Οικονομικές μεταβολές δημιουργούν κέρδη και ζημιές. Οι κερδοσκόποι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να δράσουν και πάλι ανενόχλητοι.
Η Πανσέληνος στις 15 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, φέρνει αισιόδοξες υποσχέσεις που προσπαθούν να εξομαλύνουν καταστάσεις για να υπάρξει ειρήνη σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη.
Ξαφνικές αλλαγές δημιουργούν προβλήματα και αναστατώσεις, που μόνο με νομικές παρεμβάσεις μπορούν εξομαλυνθούν για να επανέλθουν οι ισορροπίες.
Την ίδια μέρα ο Ερμής στον Τοξότη ορθοδρομεί και είναι πια ο καιρός των αποφάσεων που έμειναν μετέωρες το προηγούμενο διάστημα, λόγω των ανατροπών και των καθυστερήσεων που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια της αναδρομής του.
Ωστόσο η 18 του Δεκέμβρη που ο Ήλιος κάνει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα είναι μια μέρα απατηλή όπου η κατάστρωση σχεδίων μπορεί να είναι άκαιρη. Οι μεταπτώσεις των διαθέσεων και οι αυταπάτες δεν βοηθούν για να παρθούν αποφάσεις αυτήν την ημέρα.
Στις 24 Δεκεμβρίου ο ανάδρομος Δίας εμπλέκεται με τετράγωνο επάνω στον Κρόνο και η επίτευξη της επιτυχίας γίνεται μέσω της επιφυλακτικότητας και της επιμονής. Η αίσθηση του καθήκοντος μας παροτρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια σε ότι κάνουμε ώστε να νοιώθουμε δικαιωμένοι..
Στις 29 Δεκεμβρίου ο Χείρωνας τελειώνει την ανάδρομη πορεία του μέσα στον Κριό και οι μάχες συνεχίζονται με νέα δεδομένα, παράλληλα ο Πλούτωνας εμπλέκεται με ευνοϊκή όψη με τους Δεσμού της Σελήνης που σημαίνει ότι δημιουργούνται μεγάλες διοργανώσεις και μαζικές εκστρατείες που προσδοκούν μια νέα αρχή για το μέλλον που θα καθορίζουν την κοινή μοίρα μεγάλου αριθμού ανθρώπων.
Ο χρόνος τελειώνει με μια Νέα Σελήνη που γίνεται στις 31 Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω και ο χρόνος κλείνει με συγκρατημένη αισιοδοξία και αναγκαστική προσγείωση στην πραγματικότητα. Οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι οριστικές. Ανεκπλήρωτες ελπίδες δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας και κούρασης αλλά και πολλές υποσχέσεις και ευχές υπάρχουν για τον καινούργιο χρόνο που έφθασε.

Καλή χρονιά και ειρηνική χρονιά να έχουμε!

Αλέκα Δουζίνα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια