Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Ερντογάν στην Αθήνα

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την άφιξή του, την Πέμπτη 7/12/2023 στις 11:30 θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις. 

Στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με τους συμμετέχοντες υπουργούς με την μορφή γεύματος εργασίας.  Αναμένεται να υπογραφούν μια σειρά από συμφωνίες στα θέματα της λεγόμενης «θετικής ατζέντας».

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν
Όπως και στις δύο προηγούμενες διευρυμένες συνομιλίες, στο Βίλνιους και στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον Έλληνα πρωθυπουργό θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα. Tον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν και ο διπλωματικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λέσχη Αξιωματικών (ΛΑΕΔ) ενώ συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Οι υπουργοί Πολιτισμού πιθανόν να συναντηθούν στην Πινακοθήκη.

Παύλος Μαρινάκης: «Δεν έχουμε ενημέρωση για επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη»
Στο θέμα της επίσκεψης Ερντογάν στη χώρα μας αναφέρθηκε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Δεν έχουμε ενημέρωση για ενδεχόμενη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στη Θράκη. Σε ό,τι αφορά στην κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν, προσδοκούμε να γίνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα για να εμπεδωθεί ένα κλίμα διαλόγου. Είναι δεδομένη η μόνη διαφορά μας, ήτοι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Εμείς προσερχόμαστε χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, είναι δεδομένες οι μεταξύ μας διαφωνίες αλλά αυτές δεν πρέπει να παράγουν κρίσεις. Είμαστε πιστοί στις διεκδικήσεις μας, χωρίς να υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα
Μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον επίσκεψη Ερντογάν 
Mεγάλη θα είναι η κινητοποίηση των αρχών και την επόμενη μέρα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου για την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. 

Drones, ελικόπτερα, και ελεύθεροι σκοπευτές, θα επιστρατευτούν, ενώ σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσει από το αεροδρόμιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την συνοδεία του θα υπάρχουν παρατεταγμένοι αστυνομικοί. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να παραμείνει περίπου 6 ώρες στην Αθήνα.  Αυξημένα θα είναι τα μέτρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε όλους τους δρόμους, που θα διέλθει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου. Σε επιφυλακή θα είναι και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη της τουρκικής πρεσβείας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια