Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ο Δάσκαλος του Ρουκ Ζουκ

Το “Ρουκ Ζουκ”, το πιο διασκεδαστικό τηλεπαιχνίδι που κάνει το γέλιο καθημερινή υπόθεση, βρίσκεται σταθερά πρώτο στην τηλεθέαση εδώ και επτά τηλεοπτικές σεζόν.

Κλασική αξία όλα αυτά τα χρόνια είναι και ο “Δάσκαλος” του τηλεπαιχνιδιού. Ένας άνθρωπος… φωνή που ήταν πάντα παρών σε όλες τις σεζόν, που έχει χτυπήσει αμέτρητες φορές το buzzer και ο οποίος, σύμφωνα με τη Ζέτα Μακρυπούλια, είναι η “κολώνα” του παιχνιδιού του ΑΝΤ1.
Ο ίδιος είναι όντως δάσκαλος στο επάγγελμα, αλλά και μουσικός. Όπως είχε αποκαλύψει η δημοσιογράφος Φωτεινή Πετρογιάννη, ο Βασίλης Πανόπουλος υπήρξε ο αγαπημένος δάσκαλός της στο σχολείο.
«Ήταν ο αγαπημένος μου καθηγητής και όχι μόνο εμένα. Όταν κάποια στιγμή μάς ανακοίνωσε ότι θα φύγει έκλαιγε η τάξη δύο μέρες, δεν μπορούσαμε να το δεχτούμε», είχε αποκαλύψει η δημοσιογράφος όταν είχε παίξει στο “Ρουκ Ζουκ” στο 2021.
Η αποκάλυψη της ταυτότητας του “Δασκάλου” του “Ρουκ Ζουκ”
Βασίλης Πανόπουλος: Ποιος είναι ο “Δάσκαλος” του “Ρουκ Ζουκ”
Ο Βασίλης Πανόπουλος γεννήθηκε στο Ψάρι της Κορινθίας. Είναι δάσκαλος και μουσικός. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία και είναι διδάκτωρ θεατρολογίας.
Όπως διαβάζουμε στην προσωπική σελίδα του, ο ίδιος σήμερα είναι διευθυντής στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Συνέθεσε μουσική για έργα των Ι. Καμπανέλλη, Μπ. Μπρεχτ, Ά. Τσέχοφ, Σέξπιρ, Γρ. Ξενόπουλου και Δ. Καπετανάκη. Επίσης και για τραγωδίες του Ευριπίδη (Άλκηστις, Ορέστης) και του Αισχύλου (Πέρσες), οι οποίες παρουσιάστηκαν και στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αβινιόν (2011, 2012 και 2014).
Παράλληλα έγραψε μουσική για το θέατρο για παιδιά σε έργα Αριστοφάνη, Σέξπιρ, Ε. Τριβιζά, Στ. Μιχαηλίδου, Σ. Ζαραμπούκα και Φρ. Σταθάτου. Για τη μουσική του έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις.
Εξέδωσε την ποιητική συλλογή ή εν παραλλήλω (Όμβρος 1985) και τη μελέτη. Η ποίηση στο δημοτικό σχολείο – όψις και μελοποιία (Νάκας 2005). Επίσης συμμετείχε ως συγγραφέας στο βιβλίο Στη χώρα του Τοτώρα. Θέατρο για ανήλικους θεατές (Πατάκης 2010).
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων και περιοδικά σχετικά με την εκπαίδευση, τη μουσική στο θέατρο και την πολιτική επιστήμη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια