Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μανιταρόπιτα - Mushroom pie


Μανιταρόπιτα - Mushroom pie

Μανιταρόπιτα-Mushroom pie

1 κιλό μανιτάρια champignon
80 γρ ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ ντομάτες
1/2 ματσάκι μέντα
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
300 γρ τυρί γραβιέρα , προαιρετικά
50 γρ ελιές
700 γρ φύλλα ζύμης φύλλου , πιο χοντρά φύλλα
άλας
πιπέρι
120 g ελαιόλαδο , για το βούρτσισμα
σουσάμι , για πασπάλισμα

Εκτέλεση 
Πάμε να μαγειρέψουμε...
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180* C (350* F) Ανεμιστήρας.
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί πολύ.
Κοιτάξτε τα μανιτάρια στα τέταρτα.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με το ¼ από τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια για να φύγουν η επιπλέον υγρασία.
Τοποθετήστε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και άλλο ¼ από τα μανιτάρια.
Στραγγίζουμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να σοταριστούν όλα τα μανιτάρια.
Τοποθετήστε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί πολύ.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες 0,5 εκ.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο ζεστό τηγάνι και προσθέστε τα κρεμμύδια.
Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν καλά.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα στύβουμε να μείνει μόνο η σάρκα και μετά τα κόβουμε σε κύβους 0,5 εκ.
Μεταφέρουμε τα στραγγισμένα μανιτάρια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το θυμάρι.
Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, τη γραβιέρα, τους κύκλους ελιάς, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα τα υλικά. Η γέμιση σας είναι έτοιμη.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 25x35 εκ. και προσθέτουμε ένα φύλλο ζύμης φύλλου.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με άλλο φύλλο.
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για άλλη μια φορά για να ολοκληρώσετε την κάτω κρούστα.
Προσθέτουμε το 1/3 της γέμισης και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
Σκεπάζουμε με ένα φύλλο φύλλου, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε από πάνω άλλο το 1/3 της γέμισης.
Σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο φύλλου, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε από πάνω το τελευταίο 1/3 της γέμισης.
Καλύπτουμε με 3 φύλλα ζύμης φύλλου φροντίζοντας να περιχύνουμε με ελαιόλαδο κάθε φύλλο που προσθέτουμε όπως κάνατε για την κάτω κρούστα.
Γυρίζουμε τις άκρες που κρέμονται πάνω από το ταψί προς τα μέσα και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο καθώς και όλη την επιφάνεια της πίτας.
Κόψτε σε 9 κομμάτια, φροντίζοντας να μην κόψετε μέχρι κάτω.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τοποθετούμε στην ψηλότερη σχάρα του φούρνου.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια