Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Jukebox Day - Ημέρα Τζουκ μποξ

Τα τζουκ μποξ ήταν πάντα αμερικάνικο χόμπι. Όταν σκέφτεστε τα τζουκ μποξ, οι περισσότεροι σκέφτονται τη δεκαετία του '50, όταν οι γρασίδι και οι μαζορέτες μαζεύονταν και έπαιζαν τα αγαπημένα τους τραγούδια σε ένα εστιατόριο. Ωστόσο, αν νομίζετε ότι τα τζουκ μποξ έχουν πεθάνει, δεν έχουν πεθάνει.
Από τότε, εκσυγχρονίστηκαν και άλλαξαν σημαντικά στο άγγιγμα της ευκολίας, όπου τα smartphone κυριαρχούν στη μουσική βιομηχανία. Αν νομίζετε ότι το μόνο που απομένει από τη δημόσια μουσική είναι χορευτικά κλαμπ και DJ's, ας το ξανασκεφτείτε. Τα τζουκ μποξ είναι ακόμα τριγύρω και σφύζουν από ζωή. Πάμε λοιπόν να εξερευνήσουμε το χόμπι των τζουκ μποξ με αυτή την εθνική γιορτή.

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Jukebox
Ο όρος jukebox επινοήθηκε από τον όρο «juke houses» ή «jook joints», που ήταν εγκαταστάσεις στις αρχές του 1900 όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονταν για να πιουν και να ακούσουν μουσική. Το πρώτο jukebox εφευρέθηκε το 1889 όταν ο Louis Glass και ο William S. Arnold δημιούργησαν τον πρώτο παίκτη που λειτουργούσε με κέρματα.
Από τη δεκαετία του 1930 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1970, τα τζουκ μποξ αυξήθηκαν στη ζήτηση και υπέστησαν πολλές ριζικές αλλαγές. Ωστόσο, μόλις το 2010 η TouchTunes, μια μουσική εταιρεία που έφερε επανάσταση στο vintage jukebox με οθόνες αφής και εφαρμογές για κινητά που αλληλεπιδρούν με τη βιβλιοθήκη ενός ατόμου.

Στη συνέχεια, το TouchTunes ανακήρυξε την Εθνική Ημέρα Jukebox ως εθνική εορτή το 2017 και έκτοτε έχει κάνει μια κλήρωση TouchTunes Jukebox που επιτρέπει σε ένα άτομο να μοιράζεται τις αναμνήσεις του από το τζουκ μποξ και να παίζει τραγούδια μέσω της εφαρμογής του για να κερδίσει βραβεία.
Ίδρυσαν αυτή την ημέρα ως ημέρα για τον εορτασμό του κλασικού τζουκ μποξ και των αναμνήσεων που ξυπνά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Αυτή η ημέρα πέφτει επίσης την ημέρα που εφευρέθηκε το πρώτο τζουκ μποξ, και δεδομένου ότι συμβαίνει την ημέρα πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, συμβαίνει όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν σε μπαρ και εστιατόρια για να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική.

Υπάρχει κάτι τόσο νοσταλγικό όσο το να φτιάχνεις μουσική που ξεκίνησε με βινύλιο και LP πριν τα CD και τα DVD κατακτήσουν τα πάντα στον εξοπλισμό που κοσμούσε κάθε κλαμπ, εστιατόριο και μπαρ;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια