Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι να ξέρεις πριν βάλεις fillers υαλουρονικού

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει κολλαγόνο και ελαστίνη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες, χαλάρωση και άλλα σημάδια γήρανσης. Τα fillers είναι μια από τις διαθέσιμες μη χειρουργικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην διατήρηση και την αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης του με την εξομάλυνση των ρυτίδων, την αποκατάσταση του όγκου στο πρόσωπο και την ενίσχυση των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Είτε σκέφτεσαι να κάνεις fillers για πρώτη φορά είτε απλά θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτή τη δημοφιλή αισθητική θεραπεία, η Δελβινιώτη Ξένη, Πλαστικός χειρουργός σου δίνει παρακάτω όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι γύρω από αυτή.

Tί είναι τα fillers και σε ποια μέρη εφαρμόζονται;
Τα ενέσιμα υλικά πλήρωσης (fillers) είναι προϊόντα σε μορφή gel που εγχύονται στο δέρμα σε διαφορετικά βάθη, συμβάλλοντας στην πλήρωση των ρυτίδων του προσώπου, την υποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου (λιπώδης ιστός) και τη βελτίωση ατελειών ή δυσμορφιών στο πρόσωπο και το σώμα. Αποτελούνται από υαλουρονικό οξύ, έναν φυσικό πολυσακχαρίτη που υπάρχει στο δέρμα και τους χόνδρους, ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι προσωρινά διότι τελικά απορροφώνται από το σώμα.

Η διαδικασία της γήρανσης στην περιοχή του προσώπου έχει πλέον αποκωδικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και περιλαμβάνει μεταβολές στο δέρμα, στα λιπώδη διαμερίσματα, στα κρανιοπροσωπικά οστά και στους συνδέσμους. Εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές έγχυσης είναι εφικτό να ανανεώσουμε την όψη του προσώπου με απόλυτα φυσικό τρόπο, δίνοντας ένα ήπιο αποτέλεσμα μη επεμβατικού lifting.

Συνήθεις εφαρμογές του ενέσιμου υαλουρονικού συναντούμε εκτός από την αντιγήρανση σε περιπτώσεις λιποδυστροφίας, όπως και άλλα σημεία του σώματος. Οι γλουτοί, οι γάμπες, τα έξω γεννητικά όργανα (μεγάλα χείλη αιδοίου, πέος), οι χρόνιες ουλές, η αποκατάσταση της θηλής μετά από μαστεκτομή ή η επίμονη κυτταρίτιδα αποτελεί μόνο ένα μέρος της χρήσης του υαλουρονικού.

Ποια είναι τα αποτελέσματα που προσφέρουν και πόσο διαρκούν;
Η ποσότητα του υαλουρονικού που απαιτείται προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην ανανέωση-αναδόμηση του προσώπου καθορίζεται από την ηλικία, το βαθμό χαλάρωσης του δέρματος και την απώλεια όγκου κάθε προσώπου.

Το αποτέλεσμα μιας σωστής ενέσιμης θεραπείας με υαλουρονικό περιλαμβάνει ένα «φρέσκο, ξεκούραστο και ανανεωμένο» πρόσωπο, χωρίς αλλοίωση των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών του. Φυσικά, είναι εφικτή και η επιθυμητή διόρθωση ατελειών με τη χρήση του υαλουρονικού, όπως για παράδειγμα η μη επεμβατική ρινοπλαστική, η έγχυση στα πολύ λεπτά χείλη ή στην περιοχή του πηγουνιού όταν υπάρχει μικρογναθία. Ιδιαίτερα ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα της ενέσιμης θεραπείας με υαλουρονικό στις περιπτώσεις:
  • Επίμονης ξηρότητας του γυναικείου κόλπου
  • Επιδερμίδας με έντονη κυτταρίτιδα για ομαλή όψη
  • Αποκατάστασης της ατροφίας των μεγάλων χειλέων του αιδοίου,
  • Χρόνιων ουλών για τη βελτιωμένη όψη της εικόνας τους
Το τελικό αποτέλεσμα της ενέσιμης θεραπείας με υαλουρονικό είναι ορατό το νωρίτερο σε 14 ημέρες και εξελίσσεται διαρκώς μέσα στους επόμενους μήνες, αφού ενεργοποιηθεί και η κολλαγονογένεση.

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων καθορίζεται από την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων σκευασμάτων υαλουρονικού. Όταν αυτά είναι υψηλών προδιαγραφών προσφέρουν ορατά αποτελέσματα για 12-16 μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση, η διάρκειά τους είναι πολύ μικρότερη των 6 μηνών.  

Τι προσέχω μετά το υαλουρονικό;
Μετά από την εφαρμογή των fillers με υαλουρονικό συνιστάται η αποφυγή σωματικής άσκησης, η κατανάλωση αλκοόλ, η χρήση σάουνας, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και το πολύ ζεστό ντους για τις πρώτες 24 ώρες, ενώ η χρήση make up επιτρέπεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Τις πρώτες δύο εβδομάδες χρειάζεται να αποφεύγεται η μάλαξη και η εφαρμογή πίεσης στα σημεία όπου έγινε η έγχυση. Παράλληλα, συνιστάται η αυξημένη κατανάλωση νερού, εφόσον δεν υπάρχει αντένδειξη λόγω οργανικού προβλήματος.

Σε κάθε περίπτωση που ο θεραπευόμενος έχει απορία σχετικά με τη διαδικασία ή την αποθεραπεία είναι καλό να απευθύνεται στον θεράποντα ιατρό.

Είναι το πρήξιμο μετά από το υαλουρονικό κάτι που πρέπει να με ανησυχεί;
Πιο επιρρεπείς να εμφανίσουν κάποιο οίδημα μετά από ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού είναι, συνήθως, περιοχές όπως τα χείλη και τα κάτω βλέφαρα. Εφαρμόζοντας τις κατάλληλες τεχνικές, τα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και σεβόμενοι την ανατομία της κάθε περιοχής του σώματος είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο η εμφάνιση οιδήματος. Στην περίπτωση, όμως, που εμφανιστούν «μελανιές» μπορεί να παρατηρηθεί κάποιο πρήξιμο στα σημεία έγχυσης, γεγονός που δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας.

Τα τελευταία χρόνια η χρήση κάνουλας έγχυσης (βελόνα με αμβλύ άκρο που δεν τραυματίζει) έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον τραυματισμό επιφανειακών φλεβών καθώς και την εμφάνιση των ενοχλητικών μπλε σημαδιών. Ωστόσο, η έγχυση μεγαλύτερης ποσότητας υαλουρονικού λόγω απροσεξίας ή απειρίας, μπορεί να οδηγήσει σε εμφανή πρηξίματα στα σημεία αυτά.

Όταν πρόκειται για σκευάσματα υαλουρονικού (είναι απαραίτητη η επίδειξη του σχετικού προιόντος πριν από την εφαρμογή!), η έγχυση του αντιδότου υαλουρονιδάση οδηγεί στην λύση του υαλουρονικού. Η υαλουρονιδάση εφαρμόζεται και στις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων στο σκεύασμα υαλουρονικού με άμεσα αποτελέσματα.

Για την ταχύτερη υποχώρηση του ήπιου οιδήματος δίνονται σαφείς οδηγίες μετά το υαλουρονικό και την ολοκλήρωση θεραπείας, ενώ για οποιοδήποτε πρήξιμο επιμένει πέραν των δύο εβδομάδων χρήζει επανεκτίμησης και αντιμετώπισης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια