Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τυρόπιτα με σαλάμι αέρος

Υλικά
 1 ώρα
 3-4 άτομα
550 γρ σφολιάτα
600 γρ φέτα
250 γρ Φιλαδέλφεια
1 αυγό
70 γρ εβαπορέ
150 γρ τριμμένο κασέρι
100 γρ μανιτάρια
Ρίγανη
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
8 φέτες σαλάμι αέρος
1 αυγό για άλειμμα

Οδηγίες μαγειρέματος 
Ανακατεύουμε το αυγό με το εβαπορέ σε ένα μπολάκι. 
Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια. Την πατάμε με το πιρούνι όσο γίνεται να λιώσει. Τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το Φιλαδέλφεια και το κασέρι. Παίρνουμε μια σπάτουλα που δε λυγίζει και τα ανακατεύουμε. 
Ρίχνουμε το μείγμα με το εβαπορέ και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
Στο τέλος ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε και το μείγμα είναι έτοιμο. 
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψάκι. Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας κάτω, απλώνουμε τη γέμιση με τη σπάτουλα (αφήνουμε λίγο κενό γύρω γύρω στις άκρες) και βάζουμε το σαλάμι πάνω. Μετά βάζουμε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας από πάνω και με χτυπημένο αυγό περνάμε τις άκρες της πίτας, καθώς τυλίγουμε για να μη βγει έξω η γέμιση. Αλείφουμε πάνω με αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου. Θα είναι ακόμη καλύτερη αφού κρυώσει λίγο, ακόμη και την επόμενη μέρα ξαναζεσταμένη!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια