Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι μικροί ήρωες είπαν «ΟΧΙ» στην οπτική αναπηρία

Δάκρυα συγκίνησης και θερμά χειροκροτήματα για τους μαθητές με προβλήματα όρασης που συμμετείχαν στις μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Αγρίνιο και στην Καλαμαριά.
Στη Γαβαλού Μακρυνείας, στο Αγρίνιο, η μαθητική παρέλαση διεξήχθη με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί με υπερηφάνεια τον 12χρονο Γιάννη, μαθητή της Α’ Γυμνασίου με ολική απώλεια όρασης, που συμμετείχε ως παραστάτης. Οπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, Βασίλειος Δανιάς: «Ως διευθυντής της σχολικής μονάδας θα ήθελα να συγχαρώ τον Γιάννη και να του πω ότι πρωτίστως ήταν μεγάλη τιμή για τη σχολική κοινότητα Γυμνασίου Γαβαλούς Αγρινίου η συμμετοχή του στην παρέλαση», ενώ εξέφρασε πολλά συγχαρητήρια στο μαθητή, στην οικογένειά του, καθώς και τη συνοδό του Στέλλα Παντελή.
Ανάλογη ήταν και η υποδοχή του 11χρονου μαθητή με οπτική αναπηρία, Λέανδρου, ο οποίος συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Ο μικρός μαθητής είχε χάσει την όρασή του όταν ήταν 2,5 ετών. Οπως ανέφερε ο ίδιος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή: «Νιώθω ενθουσιασμένος που μπορώ να συμμετάσχω με το σχολείο μου στην παρέλαση και εύχομαι όλα τα παιδιά με αναπηρία να μπορούν να παρελάσουν. Και δεν πρέπει να τα αποκλείουμε από πουθενά!». Μάλιστα, στο παρελθόν έχει πρωταγωνιστήσει και στο βίντεο της UEFA για την καμπάνια «A ball for all», την οποία εμπνεύστηκε ο Ηλίας Μάστορας, με σκοπό να βοηθηθούν τα παιδιά με προβλήματα όρασης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια